Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Zalakarosi Fürdő

Zalakaros, Thermál utca Térképen
Családi élmények Zalakaroson: Vízipók-Csodapók Mesestrand, Élményfürdő, Strand, Adrenalin Csúszdapark.
Gyógyuljon Zalakaroson: Fedett Fürdő, Gyógycentrum, Gyógykezelések.
Töltődjön fel Zalakaroson: Wellness, Szaunaudvar, Fitness, Beauty, Shop.

Kültéri gyermek élménybirodalom
A víz alatti mesevilág jól ismert hőse, Vízipók-Csodapók és barátai egyenesen behálózzák a gyerekeket, akik pókháló kötélen juthatnak el az egyik élménytől a másikig. Több mint 60 féle vízi attrakcióval, 400 m2-en többszintes medence komplexummal várja a gyerkőcöket, 0-12 éves korig Zalakarosi Fürdő Vízipók-Csodapók Mesestrandja.

Beltéri gyermek élménybirodalom
Fedett térben is elérhető a strandról már jól ismert Vízipók-Csodapók gyermekvilág. Többszintes élménymedencével, csúszdákkal, vízágyúkkal várjuk a gyerekeket. Három, különböző nehézségi fokozatú csúszda várja a kalandosabb kedvűeket.Egyik medencéből a másikba épített szigetekről és azon átívelő függőhidakon keresztül lehet átjutni.

Vizes játszótér babáknak és tipegőknek
A legkisebbeknek kialakított vizes játszótéren olyan alacsony a vízszint, hogy a tipegő babákat is bátran be lehet engedni, hogy kedvükre pancsolhassanak. A rózsaszín virág alakú vízi hinta garantáltan a picik kedvence lesz.

Vízi Attrakciók
A több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexum minden korosztály számára kellemes kikacsolódást nyújt, a wellness életérzését sugallja.

Szaunavilág
Szaunavilág az egész családnak! Egyedülálló gyermekszaunával! Az élményfürdő és a beltéri Vízipók-Csodapók Gyermekvilágot összekötő területen található a vadonatúj szauna világ, ahol a panorámás finn szauna mellett elérhető az országban egyedülálló, alacsony hőmérsékleten üzemelő, kicsik számára is bátran használható gyermekszauna.

A nagyon bátraknak
A folyamatosan tekergő teljes egészében fedett cső alakú beltéri fekete lyuk csúszdában különféle fény- és színeffektek teszik vidámabbá és még különlegesebbé a száguldást a felnőttek és a nagyobb gyermekek számára. A csúszda időmérővel van felszerelve, így akár össze is mérhetik tudásukat a csúszdázók.

A strand déli részén a családok, gyerkőcök, fiatalok számára létrejött aktív aqua zóna ad helyet a mozgalmas nyári strandi medencéknek. 2016. nyarának újdonsága, az 5 új csúszdából álló, extrém elemeket felvonultató Adrenalin Csúszdapark. Mindenki kedvence a fokozatosan mélyülő hullám medence. Tengerparti hullámokat élvezhetünk a zalakarosi strandon. A családi medencében lévő VÍZI ÖSVÉNYEN, egy kötélpályán keresztül, a vízen elhelyezett szigeteken át juthatnak át az ügyességüket megcsillogtatva a strandoló gyerkőcök. A medencében található széles, enyhe lejtésű csúszda kiváló a kisebbeknek és a kezdő csúszdázóknak.

A Zalakarosi Gyógy és Termálfürdő 1978 óta az Egészségügyi Minisztérium által hivatalosan elismert gyógyfürdő. Más gyógyvizekhez hasonlóan a zalakarosi víz ásványanyagai is változást okoznak a vérben: (a vér sejtsüllyedés, a gyulladásos faktorok javulnak ill. normalizálódnak) megváltozik a bőr hőmérséklete, az izomerő, izomkörfogat, a vérkeringés, izomfájdalmak, mozgáskorlátozottság javul, és az ízületi duzzanatok csökkennek. Az alkáli hidrogénkarbonátos, nátriumkloridos, kénes vizek, mint a gyakorlati tapasztalat mutatja az intenzív hő és ingerhatások összegződésének eredményeként reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások, krónikus méhfüggelék gyulladás eseteiben igen eredményesen használhatók. A bőrerek reakciókészsége a fürdőkúra végén élénkebb.

A Zalakarosi Fürdő legkorábban megépült épülete, a fedett fürdő 2013. év teljesen új, modern környezetben várja a gyógyulni vágyó vendégeket. A „legyező” épületként ismert medencetérhez tágas, kényelmes pihenőterek biztosítják vendégeink számára a zavartalan pihenés lehetőségét. Az épületből tágas lépcsőházon keresztül vagy az új panoráma lifttel könnyedén megközelíthető a strandkert, közvetlen átjárással a strandi gyógyvizes medencéhez.

A gyógycentrum épületében és a hozzá tartozó kertben kialakított szauna vidék tereiben szauna házikó, gőzfürdő és aroma szauna várja a vendégeket. A „fűtés” után a hűtésről dézsa merülővel, vödrös zuhannyal, valamint egy speciális jég adagolóval gondoskodunk.