Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Zalaegerszegi Városi Strand és Fedett Uszoda

Zalaegerszeg, Mártírok útja Térképen
A közelmúltban lezajlott a városi strand állapotfelmérése, mely alapján a város vezetősége arra az elhatározásra jutott, hogy idén részlegesen megnyithatja kapuit a 2011-ben bezárt városi strand, melynek átadására 2015.08.06-án ünnepélyes keretek közt került sor.

A strand felújításának első üteme 113 millió Ft-ból, teljes mértékben önkormányzati forrásból valósult meg. Felújították és újjáépítették a 210 négyzetméteres gyermekmedencét, kiépítették a hozzá tartozó vízgépészetet, árnyékolókat, zuhanyzókat, öltözőket alakítottak ki, új vizesblokkokat hoztak létre, melyet mozgáskorlátozottak is tudnak használni. A korábbi már jelképnek számító szobor is megmaradt, mely kiegészülve egy ivókúttal a medence mellett került elhelyezésre. Rendbe tették a zöldfelületet, új játékokkal, padokkal bővítették a strand területét, de a korábban nagy látogatottságnak örvendett sportpályákat is felújították. A strand minden nap 10-19 óra között várja a fürdőzni, sportolni, napozni, vagy éppen emlékezni vágyókat. A fürdő mind az Ady utca felőli nyári bejáraton, mind a Fedett Uszoda felől megközelíthető. Díjtalan parkolásra a Mártírok úti, sorompóval ellátott parkolóban van lehetőség. A strand területén büfé is üzemel.

A Fedett Uszoda egy 25 méteres, 5 pályás úszómedencével várja egyaránt a versenysport szerelmeseit, a felfrissülésre, sportolásra, ellazulásra vágyókat, vagy éppen az úszni tanulókat.

Szauna részlegünk 3 db finn szaunával, 2 infraszaunával és egy gőzkabinnal rendelkezik, valamint merülő medence is várja a vendégeket Fürdőruha viselése higiéniai okokból nem ajánlott, az ülőpadokon törölköző, ülőkendő, lepedő használata kötelező, mely a szauna recepción kérhető. Október 1-től április végéig minden héten szerdán, szombaton és vasárnap naponta több alkalommal is szauna szeánsszal várjuk az érdeklődőket.