Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Zalaegerszegi Termálfürdő

Zalaegerszeg, Ságod 1. Térképen
A Zalaegerszegi Termálfürdő értékes összetevőkből álló termálvízzel, 6 felnőtt és 3 gyermekmedencével várja a látogatókat.

A fedett Termálfürdő közel 700 m2 vízfelülettel várja a fürdővendégeit: három darab élménymedence 33 C°, amely 1,20 méter mély, kettő darab termálvizes ülőmedence 35 – 36 C°, amely 1 méter mély, három különböző szintből álló gyermekmedence 33 C°, amely 15 – 60 cm mély.

A kültéri felnőtt medence egész évben használható, vízhőmérséklete 36 C°, és a vízmélység: 1,40 méter. A kültéri csúszdás gyermek élménymedence kizárólag május 1. és augusztus 31. között, a nyári szezon ideje alatt tart nyitva.

A finn szaunák a szaunázás klasszikus élményeit nyújtják. Kiváló méregtelenítő hatással van a szervezetre, melyet különböző illóolajokkal lehet fokozni. Ha teljes egészében ki szeretnénk használni ezt a méregtelenítési folyamatot, akkor szánjunk rá általában 1,5 – 2 órát, amely idő alatt 3-4 szauna ciklus követi egymást a hozzá tartozó lehűlési és pihenési fázisokkal együtt. Egy ciklus általában 8-15 perc, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy szervezetünkben meginduljon az izzadás, méregtelenítés folyamata. Ez a szauna típus elég erősen megdolgoztatja a szervezetet, a szívet és a keringési rendszert. Nagyon figyeljünk oda, hogy mikor és hogyan használjuk. Nagyon fontos, hogy betartsuk az alapvető szaunázási szabályokat.