Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő

Törökszentmiklós, Wesselényi utca Térképen
Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő 1962-ben kezdte meg működését, 40.000 m2-es területen.

A fürdőben egész évben gyógymedence üzemel, ahol szauna, masszázs, szolárium szolgáltatás vehető igénybe. 2010. évben megújult a strandfürdő. Új medencék és megszépült környezet várja a látogatókat. A már meglévő gyógymedence mellett elkészült a kisgyermekek fürdőzését szolgáló pancsoló medence és egy úszásoktatásra is alkalmas medence. A medencében dögönyöző és hullámrész teszi még kellemesebbé a fürdőzés élményét.

A medencék mellett a gyerekeknek játszótér készült, és egy fedett pagoda is épült a pihenni vágyóknak. Nyári öltöző, napozó terasz, zuhanyzók, padok, fogasok, hulladékgyüjtő edények és új térburkolat várja a vendégeket. A strand engedélyezett befogadó képessége 2000 fő. A fürdő központi öltözővel, zuhanyzókkal ellátott.

A strandfürdőben 2 db termálvizes kút, valamint 2 db hideg vizes kút biztosítja a medencék vízzel való ellátását. A termálvizes kutak vízhőmérséklete 62 C°. A termálvíz 2001-ben gyógyvízzé lett minősítve (Gyógyvíz 601/Gyf/2001.; 2001. 12. 27). A fürdővíz közepes sókoncentrációjú nátrium-hidrogénkarbonátos hévíz, fluorid, bromid, jodid és szerves anyagtartalma jelentős.

A strand és kemping gondozott parkja és a rendelkezésre álló szolgáltatások megfelelő környezetet teremtenek a látogatók nyugodt pihenéséhez.