Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Szentmihályi Gyógyfürdő

Tiszavasvári, Nyárfa utca Térképen
Tiszavasvári különlegessége a nagy múltú és gazdag termál- és gyógyvízkincsre települt Tiszavasvári Strandfürdő, mely a - a Volosinóczki Béla és Sotkó Gyula üzemeltetésében - 2 éve zajló, teljes körű, s európai színvonalat eredményező felújítással kapta a hagyományőrző Szentmihályi Gyógyfürdő nevet.

Egy olyan stranddá vált az elmúlt 2 év során a gyógyvizet körülölelő fürdőző hely, mely a múlt értékeire építve, a jelenben aktívan és komoly beruházásokkal dolgozva a jövőt építi. S olyan strandként emlegetik már a helyi lakosok is a korábban méltatlanul rossz állapotban lévő fürdőt, „aminek van múltja, jelene és jövője”, s mindez az igazoltan kiváló és egyedi minőségű helyi gyógyvízre építve.

A tiszavasvári Szentmihályi Gyógyfürdő gyógyvize alkáli-hidrogénkarbonátos hévíz, egyéb jellemzője: fluoridion, jodid-és bromid tartalom, metabórsav, metakovasav. Összetétele, hatásfoka – a híres harkányi víznél 11-szer magasabb sótartalma – alapján méltó gyöngyszeme az európai és hazai gyógyvízkincsnek, ezért lett méltó a megyei értékek közé való besorolásra is.

z egész évben látogatható gyógy-és rehabilitációs szolgáltatás a fürdő területén több variációban is kihasználja a helyi gyógyvíz erejét, pl. iszappakolás, szénsavas fürdő (szakorvosi beutalóval vehető igénybe),víz alatti vízsugár-masszázs, csoportos gyógytorna és orvosi gyógy-masszázs, különböző egyéb masszázs-variációk: -arc, -relaxáló, -kismama, -sport, -gyógy, -talp, -thai, -frissítő masszázsok, gyógyvizes gyógymedence, gyógyvizes kádfürdő, és orvosi beutalóval igénybe vehető fizikoterápia.