Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Tiszaörsi Fürdő

Tiszaörs, Nefelejcs utca Térképen
1932- ben kőolaj fúrás során tört fel Tiszaörsön az alkáli hidrogénes jódtartalmú forró víz.

A forrásból 51 C-os víz tör fel, amit fürdésre alkalmas hőmérsékletűre hűtenek le. A kiváló minőségű termálvíz lehetőséget teremtett, hogy megépüljön a fürdő, mely azóta is egész évben várja az ide látogatókat. A fürdő köré 110 házból álló üdülő falu épült az elmúlt 15 évben.

Medencéink:

3 medence áll a vendégeink részére, melyekben gyógyvíz van.

Fedett termálmedence
A termálvizet 2006-ban gyógyvízzé nyilvánították. 36-38°C-os vize gyógyítólag hat mozgásszervi, reumatológiai betegségekre, valamint nőgyógyászati és idegrendszeri problémákra. De szeretettel ajánljuk a forró víz kedvelőinek is, akik csak egy kellemes ellazulásra vágynak. A téli hónapokban kifejezetten meghitt hangulatot biztosít a kinti havas táj és a gőzölgő melegvíz kontrasztja.

Gyógyúszómedence
A feszített víztükrű 33 m-es medence, melynek hűtött vize (32°C) kiválóan alkalmas úszásra, sportolásra. A medence fokozatosan mélyül, így tapasztalatlanabb úszók is élvezhetik a strandolás örömeit.

Élménymedence
A harmadik medence 2006 májusában épült újjá. A medence szökőkutat és dögönyözőt kapott. A víz hőmérséklete (37°C) és mélysége lehetővé teszi, hogy az egész család számára kellemes élményt nyújtson.

Az elvégzett vizsgálatok és a betegek tapasztalatai alapján kíváló eredmények születtek gyógyvízünk hatásairól. A gyógyvizünk javasolt:
- Mozgásszervi betegségek gyógyulására, (kötöszövet, izomzat,
- térd - csipő izületek kopásos betegségekre),
- Agyvérzés utáni felépülésre,
- Pajzsmirigy működésének helyreállításában,
- Nyugtató hatású,
- Ivókuraként emésztési és gyomorbántalmak javítására.

Sport:
Többféle sportolási lehetőség akad a fürdő területén belül: foci, strandröplabda, pingpong, sakk, úszás.