Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Tarnaméra Termál- és Strandfürdő

A Tarnamérai Strandfürdő és Kemping Eger és Gyöngyös között, csodálatos természeti környezetben, egy ősparkban, közvetlen a Tarna patak mentén terül el.

Ha szeretitek a lovakat, lovaglást, sétakocsikázást – külön igény szerint - a faluban nyeregbe pattanhattok. A közelben vadászati és horgászati lehetőség is van.

A Tarnamérai Termál- és Strandfürdő közelében nagyszerű kirándulásokat lehet tenni, ugyanis számos látnivaló van: a szállástól 50 m-re az Almásy kastély, benne az ország egyetlen Rendőr Múzeumával, a Tarna híd, barokk stílusú római katolikus templom, valamint a közelben van az Erdőtelki Arborétum is.

Gyalog, vagy kerékpáron kisebb kirándulást tehettek a pusztai legelőre, megtekinthetitek a felújított Pusztafogacsi Kápolnát, de szervezhettek egy napos kirándulásokat a vadregényes Mátrába (30 km), a kanyargós Tiszához (45 km), de érdemes elmenni a 45 km-re lévő Egri Csillagokban szereplő Egri várhoz is.

A Tarnamérai Termál- és Strandfürdőben egy feszített víztükrű medence (24 m x 14 m x1, 35m-1,60m), gyermekmedence, és termálmedence található.

A hagyományos rendszerű körmedence termál vize 39°C-os, enyhén jód és vas tartalmú, ami jótékony hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre.

A strand területén büféterasz üzemel, amely változatos menüvel vár mindenkit, akár egy, akár több napos pihenésről vagy strandolásról legyen szó.