Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvár, Tinódi utca Térképen
Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. A város szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő, ahol az 50 évvel ezelőtt felszínre törő 62°C-os hévíz nyújt felejthetetlen kikapcsolódást.

A fürdő kültéri hangulata a török kori műemlékeket idézi kupolájával és tornyaival, míg belső terét Zsolnay kerámiaburkolat díszíti, Bozsogi Ágnes és Dobány Sándor szobrai közt.

A létesítmény több, egymást kiegészítő egységből áll (nyári strandfürdő, uszoda, termálvizes medencék, élménymedence, gyógyfürdői szolgáltató részleg), így minden korosztály számára színvonalas pihenési, felüdülési lehetőséget nyújt. Nem véletlen a kiemelt vonzerő, hiszen a medencék teljes vízfelülete több mint ezerhétszáz négyzetméternyi. A fürdőben a vendégek kényelmét külső és belső pihenő terasz szolgálja. A galérián kávézó, a kiszolgáló traktusban pedig étterem is fogadja a látogatókat. A mozgáskorlátozottak segítése érdekében az épület valamennyi pontja akadálymentesen megközelíthető.

A Szigetvári Gyógyfürdőben A gyógyászati részlegben elektroterápia, hidroterápia, iszappakolás és szénsavas fürdő, orvosi rendelők, kezelők kapnak helyet. A kezelések OEP támogatással történő igénybe vételére is lehetőség van, a legmodernebb orvosi eszközök segítségével, egy nagy szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában.

A gyógyszolgáltatások mellett napjainkban egyre jelentősebb a lakosságban megfogalmazódó igény a wellness szolgáltatások iránt. Ezen igények kielégítésére masszázsok, finn- és infraszauna, jacuzzi, gőzkabin kialakítására került sor, hogy ezáltal még teljesebb lehessen szolgáltatásaink köre.


A GYÓGYVÍZRŐL
A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az izületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.

Medencék:
Gyógyvizes-medence
A fedett gyógyvizes medencét mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe. A gyógymedencében a fürdési idő 30 perc, mely után pihenő szükséges. 14 év alatti gyermekek a gyógymedencét a gyógykezeléseken kívül is csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül.

Gitár-medence
A gitár alakú élmény-medence számos élményelemével kellemes időtöltést nyújt a látogatók számára. A medencében, ülőpadba rejtett légbefúvó kelti a pezsgőfürdő hatását, a különböző típusú nyakmasszírozó vízsugarak a hát- és vállizomzatot hatásosan frissítik fel. A medence padlózatába épített befúvók kellemes talpmasszázst biztosítanak, az ellenáramoltató pedig kiváló hatással van a karizmok fejlesztésére. Az épületen kívül elhelyezkedő Gitár-medence a külső lábmosókon keresztül, illetve a belső gyógyvizes medencéből pár lépcsőfokon át közelíthető meg.

Virág-medence
A virág alakú gyógyvizes medence egy minden oldalról nyitott torony alatt helyezkedik el, mely kiváló kikapcsolódást és élményt nyújt a téli időszakban szabadban fürdőző vendégeink részére. A Virág medencét 14 év alatti gyermekek a gyógykezeléseken kívül is csak orvosi rendelvényre vehetik igénybe, az igénybevétel céljától függetlenül. A medencét mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe. A fürdési idő 30 perc, mely után pihenő szüksége

Élmény medence
A gyógyfürdő fedett részén a wellness sziget előtt helyezkedik el. A különböző pezsgőlevegős élményekkel kiépített medence, a nyak,- hát,- vállizomzatot masszírozzák, és frissítik fel hatásosan. A medence padlózatába beépített befúvók kellemes talpmasszázst biztosítanak.

Sportmedence
A 25 m hosszú és 18 m széles, fokozatosan mélyülő sportmedence az úszni vágyó vendégek számára kiváló. Ezt a medencét külön úszójeggyel is igénybe vehetik a látogatók. (05. 01-től 09. 30-ig üzemel.)

Gyermek medence és pancsoló
A fürdő nemcsak a gyógyulni vágyókra, hanem a családokra is gondol. Kisgyermekek részére a 30 cm mélységű pancsoló, nagyobb gyermekek számára a fokozatosan mélyülő gyermekmedencét ajánljuk. Színes, virág alakú vízköpőivel, változatos színű zászlóival, csúszdával várják a gyermekeket. (05. 01-től 09. 30-ig üzemel.)

Wellness szolgáltatások:
Gőzkabin
A gőzkabin 40-50 °C-os hőmérsékletű és magas páratartalommal működik. Használata kevésbé terheli meg a szívet, mint a magas hőmérsékletű, alacsony páratartalmú finn szauna. A gőzkabin használata során a bőrlégzés javul és nő a tüdőkapacitás. Felgyorsul az anyagcsere, amely növeli a szervezet méregtelenítési folyamatát. A meleg levegő ezen kívül nemcsak ellazít, hanem megfelelő mennyiségű endorfint, azaz boldogság-hormont szabadít fel a szervezetben. Kiemelten ajánlott dohányzók részére!

Szauna
A világon több mint százmillió ember szaunázik rendszeresen. Akik szaunába járnak, gyorsan regenerálódnak, kipihentebbnek érzik magukat, bőrük megújul, testileg-lelkileg kiegyensúlyozottabbak lesznek, energiaszintjük megnő és a pszichés problémákkal is könnyebben néznek szembe, a testben felgyülemlett salakanyagok kiizzadása mellett a lelki méregtelenítés is beindul.

Finn szauna (95- 100°C, felöntés minden fél órában)
A rendszeres szaunázás tényleg csodákra képes. A legjobb csöndben, nyugodtan lazítani, miközben a forróság elvégzi a takarítást rajtunk és bennünk. A jó hangulat és a feszültségek oldódása mellett kedvezően befolyásolja bőrünk állapotát, edzi a szív- és vérkeringési rendszerünket, segít az izmok ellazulásában, a salakanyagok kiürülésében és nem utolsó sorban nagyon jó regenerálódási lehetőség.

Infraszauna
Az infrakabin hatékony, mégis kíméletesebb a hagyományos szaunánál. Hőmérséklete csupán 40-60 °C, ezért azok is nyugodtan használhatják, akik nem kedvelik a magas hőmérsékletet. Ez kevésbé terheli meg a szervezetet, ezáltal a különböző betegségekben szenvedő emberek is használhatják. A bőr alá hatoló infrasugarak hőenergiává alakulnak, s a véráram útján gyorsan eloszlanak az egész testben. Ezzel olyan reakciók sora indul el, mely az ember egészségét szolgálja, többek között felgyorsul az anyagcsere-folyamat, korlátozódik a kórokozók szaporodása, miközben a betegségekkel szembenálló fehérvérsejtek száma nő. Az infraszauna az egyetlen olyan berendezés, mely nemcsak a verejtékmirigyekben, hanem a faggyúmirigyeken való izzadást is elő tudja idézni, így a koleszterin, tejsav, nehézfémek (pl. ólom, higany, kadmium) bőr alatti zsírfelesleg is ki tud ürülni a szervezetből.

Fényterápiás infraszauna
A fényterápia alkalmazása a wellnessben, leginkább annak hangulatjavító, depresszió és lehangoltság elleni hatása miatt terjedt el. A fényterápiás helyiségekben több színű fényforrások kerülnek elhelyezésre, ahol a színek meghatározott ritmus szerint váltakoznak. A különböző színű fények más-más hatással vannak hangulatunkra. A piros fény akaraterőt, kitartást, önbizalmat sugároz, belülről melegít. A narancs színű fény derűssé optimistává tesz, felszabadít a belső szorongások alól. A sárga színű fény elősegíti a tiszta gondolkodást, pozitívan hat a kommunikációs készségre, erősíti az idegeket. A zöld fény elősegíti a regenerálódást, nyugtató hatása van. A kék színű fény nyitottá tesz, oldja az elkeseredést.

Jacuzzi
A gyógyfürdő fedett részén, a Wellness-szigeten belül elhelyezkedő jacuzziban a beépített vízsugarak enyhén masszírozzák a testrészeket, élénkítve a keringést. Ehhez hozzájárul, hogy a víz pezsgése, forgása felfrissít és hatékonyan relaxál. A víz hőmérséklete kellemesen langyos, általában 37-40 Celsius fok. Kitűnő kikapcsolódás minden korosztály számára.