Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Szerencsi Fürdő & Wellnessház

Szerencs, Rákóczi út Térképen
Több mint száz évvel ezelőtt, 1910. augusztusában nyitotta meg kapuit a szerencsi Községi Fürdő.
A 2007-ben külső-belső renováláson átesett létesítmény napjainkban már
a modern kor wellness szolgáltatásaival várja a kikapcsolódni vágyókat.

Hegyalja több évszázados múltra visszatekintő fürdőkultúrájának újjáélesztését szolgálja a szecessziós stílusban épült Szerencsi Fürdő & Wellnessház, amely egy rekonstrukciót követően 2007 decemberében nyitotta meg kapuját a látogatók előtt. A volt községi fürdő idén 100 éves, impozáns épületében a modern kor wellness-szolgáltatásai foglalnak helyet, mint a fürdőmedence, a jacuzzi, a finn-szauna, az infraszauna, a gőzkabin, és a sókamra. Az aktív pihenés kedvelői a fallabdapályán frissülhetnek fel, valamint aerobic, pilates és tae-bo edzéseinken vehetnek részt. A szépülni vágyók fodrász és manikűrös szolgáltatásait vehetik igénybe, vagy szoláriumunkban barnulhatnak.

Szolgáltatások:

Úszómedence
Az egykori szabadtéri strand helyén újjáépített és fedett, 15 méter hosszú és másfél méter mély medence a fürdőzés mellett úszásra is kiválóan alkalmas.
A medence vizének hőmérséklete: 28-30°C. A napozóterasszal és korszerű uszodatechnikával ellátott létesítmény télen-nyáron egyaránt használható.

Pezsgőfürdő
Ugyancsak az épület welness-részlegében üzemel a nyolcszemélyes pezsgőfürdő, programozható élményrésszel, amely frissítő, keringésjavító hatásával segíti a szervezet regenerálódását. Vízhőfok: 33 - 37 °C.

Sókamra
Olyan helyiség, melynek falai kristálysó téglákkal van kirakva. Benne egy ionizátor kristálysó oldatot párologtat el, ezáltal a levegő sós, tökéletesen por- és ingermentes, antiallergén és antibakteriális hatású lesz. A körülöttünk lévő só harmonikus, nyugtató rezgést biztosít, a légtérbe porlasztott sórészecskék pedig gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre.

Aromaterápiás gőzkabin
A magas páratartalmú gőzkabin előnye, hogy az alacsony hőmérséklet miatt kevésbé terheli meg a szívet. A helyiség levegőjének belélegzése megkönnyebbülést nyújt a légzőszervi betegségekben szenvedőknek, megerősíti a tüdőt, feloldja a letapadt váladékot, csökkenti a légúti gyulladásokat.
Hőmérséklet: 47°C (+-2 °C)
Páratartalom: 85 %

Aerobicterem

Szolárium
Napjainkban a szépségszolgáltatások természetes kiegészítője a korszerű eszközökkel felszerelt szolárium. Ez a berendezés vitathatatlanul jótékony hatású a téli depresszió a zsíros bőr, a pattanások ellen.

Infrakabin
Az infrakabinokban a sugarak - gyógyító hatásuk mellett - a levegő közvetítése nélkül melegítik fel az emberi testet. A mindössze 60-70 Celsius-fokos hőmérséklet ellenére az izzadás mértéke intenzív, és ezáltal több káros anyag távozik a testből.

Finn szauna
A finn szauna kedvező hatása a váltófürdőn alapszik. Rendszeres használata megnöveli a szervezet kórokozókkal szembeni ellenálló képességét, edzi az érrendszert.

Merülőmedence
A hűvös vízű merülőmedence elsősorban a szaunákat és a gőzkabint használóknak biztosít lehetőséget a felforrósodott test gyors lehűtésére.

Manikűr-pedikűr