Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Szentesi Sport- és Üdülőközpont

Szentes, Csallány Gábor part Térképen
A Szentesi Sport- és Üdülőközpont területén zónarendszer működik. A fürdő 2 zónára osztható, az 1. zónába a kültéri medencék (25, 33, 50 méteres medence, gyermekpancsolók, termál medencék), a fedett 50 méteres medence és az élménymedence tartozik. A 2. zóna a fedett termál medencéket és a szaunaparkot foglalja magába. Üdülővendégeink részére az 1 zóna valamennyi medencéje térítésmentesen használható és lehetőségük van kiegészítő díj ellenében a fedett wellness részlegbe és a szaunaparkba belépőjegyet váltani.

Medencéink


Fedett versenymedence:
A medence mindenben megfelel az úszóversenyek és vízilabda mérkőzések rendezésére. A lelátó több mint 700 fő befogadására alkalmas. A medence 2014. augusztus 6-én került átadásra azóta havi rendszerességgel biztosít nemzetközi vízilabda mérkőzéseknek helyszínt és kiszolgálja a helyi vízilabda élet igényeit.

33-as medence:
Korábban ez a medencénk adott otthont az úszóedzéseknek és vízipóló meccseknek. A fedett 50 méteres medence átadása óta a medence a vendégek részére biztosít sportolási és fürdőzési lehetőséget. Téli szezonban a medencét sátor fedi, így évszaktól függetlenül használható a medence.

50-es medence:
Tavasztól őszig várja a vendégeket és pólósokat az 1932-ben épült medence. Sekély vizében kisgyerekek pancsolnak, míg mély részében a búvárok tanulnak, gyakorolnak. A medence 2015-ben teljes felújításra került és 2015. szeptember 2-án került sor az ünnepélyes átadójára.

25 méteres tanmedence:
A 25 méteres tanmedence ad lehetőséget az úszni tanuló gyermekek részére. A sekély rész kiváló lehetőséget nyújt úszás tanulásra, mély része pedig úszásra. A medence évszaktól függetlenül bármikor használható, hiszen télen sátor fedi.

Termál medencék:
Három termálvizes medencénkbe 2000 méter mélyről, 85 ˚C fokon érkezik a gyógyhatású víz. Ezt 35, 38 és 42 ˚C fokra hűtjük. A termálvíz a benne oldott ásványi anyagok és ionok segítségével enyhíti a fájdalmakat, segít ellazulni, csökkenti a stresszt, felüdíti a szervezetet. Nem ajánlott azonban szív és érrendszeri betegségben szenvedőknek és kisgyerekeknek.
Népszerű a váltófürdő, a hidegebb és melegebb medencék váltogatása, de a legedzettebbek a hideg medencében vagy télen a hóban is megmártóznak. A termálvíz napi használata nyugtatja a teste és a lelket. A termál medencék évszaktól függetlenül bármikor használhatók.

Gyermekpancsoló:
A legkisebbek pancsolhatnak az elefántos csúszdás gyermekmedencében, vagy a pár méterre lévő óriásgomba vízcsobogó alatt. Ha már unják a vizet, átmehetnek a közeli játszótérre is.

Wellness


A 892 m2 alapterületű wellness részlegben a vizes részlegben élményzuhanyok, gőzfürdő, egy nagyobb és egy kisebb méretű finn szauna, infraszauna, sóbarlang, fényterápiás szauna és jég szoba veszik körül a középen elhelyezkedő kör alakú merülő medencét és Kneipp medencét.
A wellness blokk medenceterében kényelmes világos pihenőtér és két különleges alakú termálvizes ülő medence került kialakításra, ülőpadokkal, masszírozó elemekkel, ülő- és fekvő pezsgő elemekkel. Az épület sarkában elhelyezkedő termál medence egy több mint 55 m2-es kiúszó medencével is rendelkezik.

Szaunapark:
A szaunapark a 892 m2 alapterületű wellness részlegben helyezkedik el. Az öltözőkön átjutva a vizes részlegben élményzuhanyok, gőzfürdő, egy nagyobb és egy kisebb méretű finn szauna, infraszauna, sóbarlang, fényterápiás szauna és jég szoba veszik körül a középen elhelyezkedő kör alakú merülő medencét és Kneipp medencét.

Élményfürdő


A wellness részlegből rövid, fedett átjárón keresztül lehet átjutni a 846 m2 területű élménytérbe, ahol egy hatalmas, élményelemekkel tűzdelt medence fogadja a vendégeket.
Az élménymedencében lesz
  • sodrófolyosó
  • talppezsgő elemek
  • vízfüggöny
  • sakk
  • masszírozó élményelemek
  • alagút
  • óriásgomba
  • fekvő pezsgő elemek
  • csúszda
A nyitott 33-as medence mellett megépül a komplexumot kiszolgáló gépház is, amelynek tetején egy 300 m2-es napozóterasz várja majd a napimádókat.