Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

Szentendre, Kálvária út Térképen
A magyar fürdőket egyre érzékenyebben érintő gazdasági válság ellenére 2009. május 1-én megnyitotta kapuit a két és fél milliárd forintból épülő Vizes Nyolcas Szentendrei Uszoda és Szabadidőközpont.

A családi wellness - szabadidő részleg mellett, a menedzserszűrő orvosdiagnosztikai központon, rendezvénytermeken át a gyerekeknek kialakított “gyerekfarmon” várják a környék lakóit és a cégek képviselőit.

A 8500 m²-es, 5 szintes szabadidőközpontban 8 fő szolgáltatás közül lehet választani: 8 pályás úszómedence, tanmedence; wellness paradicsom, élménymedencével, pezsgőfürdővel, szauna szigettel, masszázs szobákkal; vendéglátóegységek; konferencia- és rendezvénytermek; fitness részleg; gyermekfarm; orvosdiagnosztikai központ gyógyszertárral; szépségszalon várja az idelátogatókat.

A központ a fő hangsúlyt az uszodára helyezi, így az első emeleten lévő uszodaszinten egy lelátóval ellátott, 33,3 méteres, 8 pályás úszómedence várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. A tervek szerint a tanfolyamok mellett sportrendezvényeket, versenyeket is rendeznek majd. Az úszómedence és tanmedence mellett a napi munka fáradalmait az élménymedencéből, szaunákból, masszázs szobákból, pihenőkből álló wellness-részlegen lehet kipihenni.

Az uszoda mellett, az első emeleten található a Wellness Paradicsom, ahol testileg és lelkileg is feltöltődhet. Merüljön el élménymedencénkben, kényeztesse magát szaunáinkban, masszázs szobáinkban, pihenje ki fáradalmait kényelmes pihenőinkben!

Egy izzasztó edzés vagy kimerítő úszás után tökéletes felfrissülésben lesz része, a V-8-ban a sport és wellness egyedülálló módon találkozik egymással. Létesítményünk páratlan értéke, hogy a pazar pihenés és az aktív sport tökéletesen megfér egymás mellett.

A szaunák többszáz éves tradícióval rendelkeznek Finnországban. Szokatlanul magas, 70-100 fokos hőmérsékletét az alacsony páratartalom teszi könnyen elviselhetővé. Szervezetünk mindig az egyensúly megtartására törekszik, ezért a forró és száraz levegőre intenzív verejtékezéssel válaszol. A verejték párolgása hűti a bőrt, és nem engedi túlzottan felforrósodni. A forró levegő után hideg vízben, esetleg hóban hűtjük le a testünket, majd ezt a szaunaszabályoknak megfelelően megismételjük.

Az infraszaunát sokan azért szeretik, mert itt a hőmérséklet nem éri el a kilencven fokot, a gyógyhatáshoz ennek a fele is elegendő. Emiatt ez a szaunafajta jobban kíméli szívünket, mint a finn szauna. Az infravörös hőkabinban a gyógyulni vágyót a napsugárzás összetételéhez hasonló sugárzási hő éri. A láthatatlan sugarak behatolnak a bőrbe, hőenergiává alakulnak, majd a vérkeringés segítségével minden szervünkhöz eljutnak.

A bio szauna átlagos 60oC hőmérséklete kíméletesebb szaunázást tesz számunkra lehetővé.
Általában fény- hang vagy aroma terápiával kombináltak.
Nem terheli meg úgy a szívet és az érrendszert, mint a finn szauna, de ugyanúgy puhítja a bőrt, stresszmentesít és méregtelenít. Bioszaunázást követően szintén zuhanyozzunk és pihenjünk.

A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszi testünket, nyugtatja idegeinket, kitisztítja légútjainkat, pezsdíti vérkeringésünket, bőrünket vitalizálja. A meleg köd jótékony hatása már a régmúltban is ismert volt. A gőzfürdő sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 100 %-ot, míg a hőmérséklet 43-48 C°.

Közismertek a szaunázást követően, a szervezet gyors visszahűtésének előnyös hatásai. A modern hűtéstechnika már lehetővé teszi, hogy a vendégek a testüket ne csak hideg vizes medencével, vagy zuhannyal hűtsék, hanem jégkamra vagy frigidárium használatával. A jégkamra jellemzően +2/+10 C belső hőmérsékletű.

A sószobában használt száraz sóterápia orvosilag igazoltan számos betegségre lehet gyógyír: megfázás, asztma, allergia, köhögés, arcüreggyulladás, fülgyulladás, ekcéma, pikkelysömör és hurutos megbetegedésekre.

A létesítmény fontos szerepet szán a modern technológiával ellátott rendezvény- és konferenciatermeknek, amelyekhez bowling pálya is kapcsolódik. A rendezvényekhez két terem áll rendelkezésre, ebből az egyik terem 100 m²-es, 60-80 fő befogadásával kiválóan alkalmas kiállítások, kis létszámú konferenciák megrendezésére. A másik, 100-200 fő befogadására alkalmas, 320 m²-es rendezvényterem hangszigetelt paravánfallal két teremre osztható. Mindkét terem klimatizált, mesterséges megvilágítású. A rendezvények színvonalas lebonyolításához teljes körű hang, fény és vetítéstechnikai szolgáltatást biztosítanak partnereik igényeinek megfelelően.