Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Sellye Városi Termálfürdő

Sellye, Mátyás Király utca Térképen
Sellye északi határán, több mint 3,2 hektáros parkosított, gyönyörű környezetben helyezkedik el a fürdő.

Az 1.100 fős befogadóképességű strandon úszó-, tan-, termál ülő-, és gyermekmedence található. A termálvíz 800 méter mélyről tör fel 48 C-os hőmérséklettel.

Az aktív pihenés kedvelői számára a szaunázás és úszás mellett számos sportolási lehetőséget biztosít a létesítmény és környezete.

A legkisebbeket hinta, trambulin és homokozó várja, gyermekes családok számára ideális helyszín a pihenésre, strandolásra. Nyugodt, csendes, tágas zöld környezetben, nem zsúfolt medencékben élvezhetik a gyermekek és felnőttek egyaránt a különböző hőfokú vízeket, medencéket.

A termálfürdő területén, ebben a gyönyörű parkosított környezetben lehetőség van szálláshelyeket bérelni. A "Kőház" nevű vendégház két szinten maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Az újépítésű, modern "Kulcsos Ház" nevű ifjúsági szálláshely szintén maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Emellett szintén a fürdő területén lehetőség van a komfortos, kellemes hangulatú "Faház" szálláshely bérlésére is, itt maximálisan elhelyezhető 5 fő várja a pihenni vágyó vendégeket.

Érdemes a strandolni és pihenni vágyóknak a termálfürdő szálláshelyeit is igénybe venni, és bejárni a térség látnivalóit és turisztikai attrakcóit. A termálfürdő kijelölt és egyre népszerűbb kerékpár útvonalon helyezkedik el.

A termálfürdő viszonylagos közelségében találhatóak olyan helyek és létesítmények, mint például a sellyei Draskovics Kastély és az azt körülvevő 6 hektáros kastélypark. A közelben, 7 km-re Sellyétől folyik a Dráva, amelyet meg lehet tekinteni a Drávasztárai kikötőben, amelyhez menet félúton megtekinthető a Drávaiványi Kazettás Református Templom. A termálfürdő közelében található a Kis-Rét helyi védettségű természetvédelmi terület, amely egy 79 hektáros fás-ligetes láprét, ahol ritka nőszirom és orchidea fajok fordulnak elő nagy egyedszámban. A Kiss Gézáról elnevezett Ormánság Múzeumban helytörténeti és néprajzi gyűjtemény tekinthető meg, továbbá a múzeum udvarában az Ormánsági népi építészet egyik legősibb formája a talpasház és melléképületei tekinthetőek meg.
  • Sportmedence
A 25 méteres, 545 m2-es úszómedence lehetőséget ad az aktív pihenést kedvelőknek. Átlagos vízmélysége 180 cm, a medence hat sávos, alkalmas versenyek megrendezésére.
Jellege nyitott, hőfoka 24 +-2°C
  • Ülőmedence
Az ülő termálmedencében lévő, 712 méter mélyről érkező termálvíz gyógyító hatása miatt nem csak a környező településekről, hanem más megyékből is érkeznek látogatók. A hidrogén karbonátos hévizek csoportjába tartozó termálvíz összetételéből adódóan elsősorban reumás megbetegedések és ízületi gyulladások kezelésre alkalmas. Káliumot, ammóniumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaz igen magas koncentrátumban.
Jellege, nyitott, hőfoka 36 +-2°C
  • Gyermekmedence
A 17 méter hosszú, 153 m2 -es gyermekmedence igen-igen népszerű a sportolásban, játék során kimelegedett kicsik számára.
A medence jellege nyitott, hőfoka 30 +-2 °C
  • Tanmedence
A már nem csak pancsolni vágyók, de biztosan úszni még nem tudók számára lehetőséget nyújt a tanmedence.
A medence jellege nyitott, hőfoka 30 +-2 °C

A termálfürdő területén belül lehetőség van szaunázni is. Egy finn szaunával rendelkezik a fürdő, amelyet a strandoló és szálláshelyet igénybe vevő vendégeink egyaránt bármely napszakban használhatnak.