Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Végardó Fürdő

Sárospatak, Határ út Térképen
A Sárospatakra nagy számban látogató turisták valamint a város lakóinak pihenését, gyógyulását és kikapcsolódását egyaránt szolgálja a 2009-ben megújult Végardó Fürdő.

A kincset érő termálvízre kutató fúrás révén 1959-ben találtak rá. Az első medencét, mely fából készült a Bodrog folyó partján alakították ki. Két évvel később a jelenlegi fürdő területén társadalmi munkával épült az első, meszelt falú medence.

A fürdőzők legnagyobb örömére Végardó Fürdő néven, megújult környezetben kibővült szolgáltatásokkal várja vendégeit a nagy múltú fürdő 2009 júniusától. E beruházás részeként készült el az „Acapulco” medence, bébi pancsoló és baba-, mama-pihenő. A vendégek melegkonyhás étterem, valamint büfék és strandcikk pavilonok kínálatából válogathatnak. A sportolási lehetőséget vízi foci biztosítja. A feltöltődést segíti az igénybe vehető szauna, masszázs is.

A termálfürdő 38 ˚C-os gyógyhatású vízével várja a hazai és külföldi vendégeit. A vizet két kút szolgáltatja, melyek hőfoka – a kútfejnél mérve – 47 ˚C. Jelentős a víz ásványi anyag tartalma: kálcium-, magnézium-, nátrium-szulfátos, hidrogén-karbonátos jellegű, fluoridos hévíz. Ízületi és érrendszeri megbetegedések utókezelésére javasolt, ezen kívül nőgyógyászati panaszok enyhítésére is alkalmas, sőt ivókúraként is alkalmazható.

Az úszómedence a téli üzemmódban is, sátorfedéssel a vendégek-, a vízilabda edzések-, és az iskolai úszásoktatás rendelkezésére áll. Közkedvelt a rendszeresen úszni vágyók körében. Sportolásra alkalmas hőmérsékletű.
A medence vízmélysége: 1,5–1,9m
A medence hőfoka: 27-29°C
Medence mérete: 16m x 25m

A tanmedence sátorborítással a téli üzemmódban is használható, meleg vizes medence. A termálvizes relaxáció kitűnő kikapcsolódást nyújthat a hideg téli estéken. Ajánlani tudjuk mind a kisgyermekes családok, mind pedig az idősebb korosztály számára is.
A medence vízmélysége: 1–1,2m
A medence hőfoka: 31-33 °C
Medence mérete: 10m x 16m

A vízköpő élményelemekkel ellátott gyermek medence a bébi korosztálytól egészen a nagyobb kisiskolásokig minden gyerkőc szórakoztatására alkalmas,melyet a nyári időszakban vehetnek igénybe.
A medence vízmélysége: 0,2-0,7m
A medence hőfoka: 29-31°C
Medence mérete: 8 m átmérőjű sokszög

A nyári időszakban működő közkedvelt 500 m2 vízfelületű (vese alakú) Acapulco medence 3 fő részből áll: van egy pezsgős élményelemmel ellátott rész, ahol vendégeink felfrissíthetik magukat; a kisgyermekes családoknak nyújt pancsolási lehetőséget egy sekély rész, ahol a szülő együtt fürödhet gyermekével; és végül egy barlangos dögönyöző élményelemmel ellátott mélyebb rész.
A medence vízmélysége: 1,2-1,5m, valamint 0,2-0,7m
A medence hőfoka: 31-33°C

Fürdőnk legmelegebb vizű medencéje a Termál medence, mely több szintből áll, és a szintek is különböző hőmérsékletűek, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Több típusú élményelemmel ellátott, nagyon közkedvelt, modern és színvonalas medence.
A medence vízmélysége: 0,2-1m
A medence hőfoka:32-36 °C
Medence mérete: 25m x 33 m, melyben 6 medencerész található

Közepes hőmérsékletű a többcélú medence, mely elsősorban a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok szórakoztatását szolgálja. A medence közvetlen közelében egy kisméretű csúszda található, melyet a gyermekek előszeretettel használnak.
A medence vízmélysége: 1,3 – 1,6m
A medence hőfoka: 31 – 33°C
Medence mérete: 24m x 30 m