Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Hullámfürdő

A mai Hullámfürdő területén az 1800-as évek végén épült föl az első, az akkori utcanévről Ráth utcai fürdőnek nevezett létesítmény.

Az Abay Nemes Oszkár Versenyuszoda 1997 novemberére készült el a Hullámfürdő korábbi, úgynevezett sátras medencéje helyén. (Ezt a medencét ősztől nyárig műanyag sátorral fedték le.) Pécs és egyben a Dél-Dunántúl legkorszerűbb uszodája 50 méteres, feszített tükrű medencével rendelkezik. A tisztítóberendezéseknek köszönhetően kristálytiszta, 27 °C-os víz négyóránként frissül fel teljesen. A medence töltésére részben vezetékes városi vizet, részben a Hullámfürdő saját, 200 m mély kútjából származó karsztvizet használják.

A víz alatti ablakkal is ellátott nagy medencében számos sportkör tart edzéseket - mint például a PVSE úszói. Itt készül fel számos helyi úszó - például az olimpikon Biczó Bence, Eb-bronzérmes Bodor Richárd, a paraúszó világbajnok Kovács Ervin -, a PVSK-Füszért OB I-es vízilabda csapata, a Pécsi Flamingók szinkronúszó egyesület tagjai. A medence fenekén a Pécsi Piranhák vízihoki csapat játékosai űzik a korongot. A Hullámfürdőben működő vállalkozások révén a gyógyászati célú vízi torna, valamint az aqua-jogging és a vízi kosárlabda is meghonosodott az uszodában. Az uszoda ideális feltételeket kínál edzőtáborok megtartásához.

Az úszni tanuló gyermekek az ugyancsak vízforgatóval felszerelt tanmedencében sajátítják el az első helyes mozdulatokat. Itt, a harminc fokos vízben már sok száz pécsi és baranyai fiatal ismerte meg az úszás alapjait. Felkészült oktatókkal, a bébiúszás keretében még a csecsemők is megismerkedhetnek a víz alatti világgal.