Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és termálfürdő

Pápa, Várkert út Térképen
Egész éven át nyitva tartó termálfürdőnk a pihenés, kikapcsolódás élményét adja vendégeinknek. Egyaránt kellemes időtöltést kínál a kisgyermekes családoknak, a szórakoztató elfoglaltságért érkező fiataloknak, a pihenésre, ellazulásra vágyóknak és a reumatológiai panaszoktól szenvedő, gyógyulást keresőknek.

A Várkertfürdő strandja 4 hektár területen fekszik, puha zöld pázsitja napozásra, árnyat adó fái békés szunyókálásra csábítanak. Medencéink minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtanak, legyen szó pihenésről, játékról, sportolásról, extrém kalandokról vagy az apróságok pancsolási lehetőségéről. A strandon játszótér, homokos sportpályák is várják az aktív pihenésre vágyókat, a büfében pedig ízletes finomságokat, frissítő italokat kínálunk vendégeinknek.

A tágas, világos medencetér, a kellemes hőmérsékletű termálmedence és élményelemei, termálkertbe vezető kiúszó, az óriáscsúszda, a gyermekpancsoló és a kényelmes nyugágyak gondoskodnak vendégeink kikapcsolódásáról. Termálmedencénk a fürdőzés élménye mellett testet felfrissítő, könnyed masszázzsal kényeztet. A nyakmasszázs, a víz alatti hátmasszázs padok és gejzírek felüdülést nyújtanak és új erőre keltik a fáradt izmokat. A medence vízhőmérséklete: 32-34 °C. A termálmedencéből a szabadba vezető kiúszó folyosón jutunk a termálkertbe, annak kétszintes medencéjébe.

Termálfürdőnkben a legkisebbeket 15 cm vízmélységű gyermekpancsoló várja, mely a kisgyermekeknek kínál fürdőzési lehetőséget. A vizes kalandot az apróságoknak készült elefánt csúszda teszi teljessé, biztonságos, örömteli élményt nyújtva. A medence vízhőmérséklete: 30-32 °C.

Termálfürdőnk óriáscsúszdája különleges élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A fény- és hangelemekkel felszerelt fekete lyuk csúszda induló és végpontja a medencetérben található. A csúszda hosszan, körkörösen kanyarog az épületen kívül, majd visszatér az épületbe. Egész éven át szórakoztató játékot kínál.

Pápai gyógyvízzel megtöltött ülőmedencénk a mozgásszervi és reumatikus panaszoktól szenvedők számára nyújt enyhülést. A hangszigetelt üvegfallal körülvett kör alakú medence nyugodt pihenést tesz lehetővé vendégeink számára. A gyógyvizes ülőmedencében egy-egy alkalommal 20 percnél többet nem ajánlott eltölteni, használata 12 év alatti gyermekek részére nem javasolt. A medence vízhőmérséklete: 38 °C.

További szolgáltatásaink:
- Szauna
- Masszázs
- Szolárium
- Kényeztető fürdők, pakolások, szépítő kezelések
- Szépkorúak tornája
- Fallabda

A Várkertfürdő 1500 négyzetméteres, modern orvostechnikai eszközökkel felszerelt gyógyászatán a pápai gyógyvíz adta lehetőségeket kihasználva reumatológiai, ill. mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés működik.
Az épület főbejárata a stadion felőli oldalon található, s a sportcsarnok mögött kiépített úton közelíthető meg, de közvetlen összeköttetésben áll a termálfürdővel is. Az épület földszintjén található az információs pult, az orvosi rendelők, a tornaterem és a medencetér, melyben három gyógyvizes medence - tornamedence, súlyfürdő medence és pihenőmedence - szolgálja a betegek gyógyulását. Az emeleti térben kaptak helyet a különböző kezelőegységek, így a masszázs, a parafangó, a sószoba, és itt zajlanak a tangentorkád-, galván-, glisson- és fizikoterápiás kezelések.

Gyógyászatunkon lehetőség van magánrendelésre, OEP által teljesen támogatott, illetve OEP által részben támogatott fürdőgyógyászati szolgáltatások igénybevételére. A gyógyászati kezelések széles skáláját kínáljuk: vízi torna, gyógytorna, súlyfürdő, fizikoterápia, parafangó pakolás, gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs.