Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő

Nagyatád, Széchenyi tér Térképen
A Nagyatádi Fürdők létesítményei és gyógyvízének minősége országos ismertséget hozott a városnak. Nátriumhidrogén-karbonátos vize 742m mélyről, 50 fokosan tör a felszínre. A termálvíznek köszönhetően 1907-ben nyitotta meg kapuit az első gyógyfürdő.

Nagyatádon a Széchenyi tér, gesztenye és platánfákkal körülvett gyönyörű parkjában áll a Gyógyfürdő, amely először 1907-ben Népfürdőként nyitotta meg kapuit. 1923-ban emelték fölé a ma is hangulatos fürdőépületet, amely azóta is dísze, és jellegzetessége a városnak.

A fürdő nátriumhidrogén-karbonátos termálvize, az ország egyik legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik. Főleg mozgásszervi betegségek, reumatikus és ízületi panaszok, valamint törések utáni rehabilitációra kiválóan alkalmas. Jótékony hatását nőgyógyászati, emésztőrendszeri (ivókúra) problémákra is ajánlják.

A gyógyászati részlegen szakorvosi irányítás mellett balneo-hydrotherápiás, kis- és középfrekvenciás elektroterápiás kezelések, valamint masszázsok vehetők igénybe .A külföldi vendégeknek, és belföldi turistáknak az orvosi vizsgálat után, lehetőségük van a kiválasztott gyógykezelések felvételére.

A pihenni, kikapcsolódni vágyóknak fedett és szabadtéri medencék, valamint szauna, masszázs biztosítja a kényelmet.
A Gyógyfürdő egész évben, szeretettel várja az idelátogató vendégeket.
Az intézmény területe, és megközelíthetősége akadálymentesített.