Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő

Mohács, Felszabadulás útja Térképen
A Duna partján egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő fürdő egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket, a sportolni, kikapcsolódni vágyó családokat. A fürdő szolgáltatásainak köszönhetően, egyszerre nyújt lehetőséget a csendes kikapcsolódásra és az önfeledt lubickolásra, ugyanakkor azoknak sem okoz csalódást, akik a gyógyvíz áldásos hatását szeretnék élvezni. A családi együttlét, az aktív pihenés és a kényeztető nyugalom harmonikus egysége a gyerekeket és felnőtteket egyaránt feledhetetlen élménnyel teszi gazdagabbá.

A Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő a város első fedett uszodájaként 2007. júniusában nyitotta meg kapuit, mely a korábban működött, elavult és szezonális használhatóságú strandot váltotta ki színesebb és minőségi szolgáltatásival. A fürdő a hazánkban PPP konstrukcióban megvalósult beruházások egyikeként hétfőtől péntekig szolgálja ki a város és a kapcsolódó kistérség közösségi igényeit, óvodák és iskolák úszásoktatása, valamint a helyi sportegyesületek készségfejlesztése terén. A nagyközönség részére teljes nyitva tartási időben rendelkezésre áll az uszoda és a wellness részleg az év szinte minden napján, hétvégi estéken hosszabbított nyitva tartás áll az éjszakai fürdőzés kedvelőinek szolgálatára. A már üzemelő fedett uszoda bővítéseként került átadásra 2012. év nyarán egy szabadtéri élményfürdő.

A fürdő minősített gyógyvízzel rendelkezik, mely gyógyvízre építkezve a közeli jövőben a gyógyulni vágyók számára szakorvosi beutalóval, az OEP által finanszírozott fürdőgyógyászati ellátások egy körének igénybevételére nyílik lehetőség. A mohácsi gyógyvíz ásványi sókban gazdag, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos jellegű, fluoridos, lágy termálvíz, melynek jelentős a vas és a jodid tartalma. Az ilyen típusú víz rendkívül kedvező hatású az ízületi és reumatikus megbetegedések, sportsérülések utókezelésére, nőgyógyászati megbetegedések kezelésére, fokozza a szervezet ellenálló képességét, valamint élénkítő és általános erősítő hatása van.

A fedett fürdőcsarnok 3, az élményfürdő 4 medencével várja a fürdőzőket.
Az aktív pihenésre vágyók a 33 m hosszúságú, 6 sávos, 27 C° fokú úszómedencében frissülhetnek fel, még a gyermekek és úszni tanulni vágyók igényeihez igazodva került kialakításra a biztonságos 0,7 m -1,3 m vízmélységű, 31 C° – 32 C° kellemes hőfokú tanmedence, valamint a nyugalomra, pihenésre, gyógyulásra vágyó vendégek a 37 -38 hőmérsékletű fényterápiás lámpákkal felszerelt gyógyvizes ülőmedencében töltődhetnek fel. Az élményfürdőben került kialakításra egy élményelemekkel – pezsgőágyak, nyakzuhanyok, pezsgőpadok, vízesések, testmasszázsok – tarkított élménymedence, egy 20 méteres úszómedence, gyermekmedence, valamint a legkisebbekre is gondolva egy bébipancsoló.

A fürdő wellness- szolgáltatásai különböző szauna, így a finn szauna, infra szaunák, gőzkabin, merülő medence, valamint különböző masszázs szolgáltatásokkal egészül ki.

A sportolni vágyók igényeihez igazodva került kialakításra a belső füvesített udvarban egy homok aljzatú röplabdapálya, mely a nyár folyamán több bajnokságnak is otthont ad.
Hogy a legkisebbekről sem feledkezzünk meg 2007. októberében indult és azóta is nagy sikernek örvend a heti egy alkalommal megrendezésre kerülő babaúszás program.