Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Selyemréti Strandfürdő

Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky utca Térképen
2013 júliusára megújult a Selyemréti Standfürdő. A bővítés következtében a fürdeni vágyókat 3,5 hektáros parkosított strandterülettel várjuk: összesen 6 medencében 2728 négyzetméter vízfelülettel, valamint új wellness szolgáltatásokkal nyújtunk felhőtlen kikapcsolódást az ide látogatóknak.

A fürdő vízellátását 2 nagyhozamú termálvizes (43-45 ºC) kút biztosítja, amelyek víz-utánpótlását (az elvégzett 13-as, 14-es C-izotóp vizsgálat alapján) több mint 9000 évvel ezelőtt beszivárgott karsztvízből nyeri.

A megújult fürdőkomplexum strandolói újra élvezhetik a dögönyözőket, és birtokba vehetik a 3 pályás csúszdamedencét, a 25 méteres tanmedencét, a pezsgőfürdős ülőmedencét és egy élményelemekkel felszerelt gyermekmedencét, továbbá a folyamatosan működő 50 méteres úszómedencét is. Az új strandfürdő gyönyörű, pihenésre alkalmas parkkal rendelkezik, amely akadálymentesítése révén a mozgáskorlátozottak számára is zavartalan közlekedést biztosít.

Az úszást kedvelők által évtizedek óta megszokott és kedvelt 50 méteres versenymedence mellett a megújult Selyemréti Strandfürdő további öt, vadonatúj medencével várja a vendégeket.

Medencék:

ÚSZÓMEDENCE: az idelátogató vendégeken kívül az úszó és vizilabda-edzéseknek, a 18 év alattiak csoportos gyógyúszásának és testnevelési órák megtartásának ad helyet a nyári és téli időszakban egyaránt. Szezonon kívül a medencét befedjük egy légtartásos sátorral, így biztosítjuk a megfelelő környezetet az úszni és sportolni vágyók számára. (Vízhőmérséklet: 27-29 ºC; vízmélység: 0,9 m–1,95 m)

DÖGÖNYÖZŐMEDENCE: amelyben számos dögönyöző, nyakzuhany segíti az ellazulást, a hát-, váll-, deréktájék alapos átmasszírozásával. A dögönyözőmedence egész évben várja a fürdőzni vágyókat. (Vízhőmérséklet: 32-33 ºC; vízmélység: 0,75 m–1,0 m)

ÜLŐMEDENCE: amelyben pezsgőágyak, pezsgőpadok, valamint állópezsgőfürdő biztosít kellemes, bizsergető élményt a fürdőzők számára. (Vízhőmérséklet: 32-34 ºC; vízmélység: 0,9 m–1,25 m)

CSÚSZDAMEDENCE: az „adrenalin függőknek” óriási élményt biztosít a hárompályás csúszdarendszer. Családicsúszda, kamikaze csúszda, és az anakonda csúszda felhőtlen kikapcsolódást jelent minden kalandra vágyó gyermek és felnőtt számára. Indítómagasság: 9 m és 12 m. (Vízhőmérséklet: 26–28 ºC; vízmélység: 0,9 m–1,2 m)

TORNA- és TANMEDENCE: kiválóan alkalmas azoknak, akik még nem úsznak biztonságosan. (Vízhőmérséklet: 26–28 ºC; vízmélység: 0,9 m–1,2 m)

GYERMEKMEDENCE: a legkisebbek számára kiváló szórakozási lehetőséget biztosít a vízi vár a kanyargó minicsúszdával, vízcsurgással és gömbzuhannyal együtt. (Vízhőmérséklet: 29–31 ºC; vízmélység: 0,35 m–0,66 m–0,79 m)

A fürdőben egy 15 fős lávaköves finn szauna várja az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akiknek szaunázást követően a 16-18 °C-os merülő dézsával, dézsazuhannyal, vagy hagyományos zuhannyal van lehetőségük visszahűteni felhevült testüket.