Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Mezőkövesd, Napfürdő út Térképen
Látogasson el a Mezőkövesd központjától 4 km-re fekvő Zsóry Gyógy- és Strandfürdőbe! A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 21 medencével rendelkezik.

A gyógyfürdők szerepe az egészségmegőrzésben, a gyógyításban és a rehabilitációban nagyon fontos. A Zsóry Gyógy és Strandfürdőben közel 70 éve milliók gyógyulnak meg, vagy lelnek enyhülést panaszaikra.

Fizikai hatások közül legkedvezőbb a felhajtóerő, amelynek következtében a testsúly egytizedére csökken, miáltal az ízületek terhelése minimális lesz.
A hidrosztatikai nyomás a keringést befolyásolja, a felületes visszér és nyirokereket komprimálja, ezáltal a traumás vagy statikai eredetű duzzanatok mérséklésében játszik jelentős szerepet.

A ZSÓRY gyógymedencék egy része, a 34 - 36 oC hőmérsékletű, az ún. „anyagcserére közömbös” hőmérsékleti tartományhoz tartoznak, másik része, a 37 - 40 oC hőmérsékletű, mérsékelten meleg fürdőknek számítanak. A meleg vízben a bőr erei kitágulnak, fokozódik a szövetek oxigénellátása, csökken az izomtónus, ezáltal a meleg fürdő izomlazító, fájdalomcsillapító hatású, és kedvezően befolyásolja az idült gyulladásos folyamatokat is.

A Zsóry gyógyvíz kémiai hatását a jelentős kalcium, magnézium, klorid, hidrogénkarbonát és szulfidion tartalma határozza meg.

Az összes oldott ásványi anyag tartalma 3,5 –3,89 g/l, mely magasan meghaladja az ásványvízzé nyilvánítás 1 g/literenkénti értékét. Az átlag 15,5 mg/l szulfidion tartalma a legmagasabb Magyarország összes kénes gyógyvizei között.

Fürdőnkben egész évben üzemelnek külső élmény- és gyógymedencék, a strand azonban hivatalosan csak május 1-én nyit.

A napfürdő szerelmesei kifeküdhetnek a kör- és hullámmedence közötti napozóteraszra, extra szolgáltatásként napozóágyakat bérelhetnek, de hatalmas fás – parkos - virágos zöld terület áll azok rendelkezésére is, akik az árnyékban kívánnak pihenni két fürdőzés között.

Strandmedencéink
Ikermedence:
2 db Gyógymedence,Hőfoka: 32-36°C; mélysége: 90 cm)
Élménymedence (Hőfoka: 24-30°C; mélysége:90-120 cm)
Sekélymedence (Hőfoka: 24-30°C; mélysége: 50 cm)
Gyermek pancsoló medence (Hőfoka: 29-32°C; mélysége: 0-25 cm)
Az iker medence fürdőnk központi strandmedencéje, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő szolgáltatást. Az élménymedence családi csúszdája mellett nyakdögönyözővel, pezsgőággyal válik teljessé a kikapcsolódás. Az ikermedence kör alakú szigetén minden nyáron aqua zumba várja a mozogni vágyó fürdőzőket.

Gyermekmedence (Hőfoka: 30°C; mélysége: 50 cm)
A nyári időszakban nyitva tartó gyermekmedence vízeséssel, nyakdögönyözővel, és csúszdával várja a 3 év feletti gyermekeket.

Körmedence (Hőfoka: 22-24°C; mélysége 130-150 cm)
Az 1979-ben létrehozott gyűrű alakú medence a nyár legmelegebb napjaiban várja a fürdőzőket. A medencé 4 pontján különböző élményelemekkel szolgál a fürdő egyik legnagyobb vízfelületű medencénk. Csúszdák, sodrófolyosó, és nyakdögönyözők teszik teljessé az élményt.

Hullám medence (Hőfoka:22-24°C; mélysége: 0-240 cm)
A hullám medence hazánk egyik egyedülálló medencéje, ahol minden egész órakor hullámkeltés szórakoztatja a szórakozni vágyókat.

Felejtse el a mindennapi gondokat a Zsóry - fürdő újonnan kialakított Szauna Világában. A hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aroma kabin és sókabin található. A jégkút és a merülő medence garantált felfrissülést nyújt a szaunázás után. A jacuzzi és a terápiás medence által válik teljessé a megújulás.