Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Borostyán Camping és Strandfürdő

Mezőkovácsháza, Alkotmány utca Térképen
A Mezőkovácsházi Borostyán Camping és Strandfürdő Mezőkovácsháza város egyik ékköve, egy gyönyörű Parkerdő szomszédságában várja vendégeit.

A strand minősített gyógyvizű medencéje mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati betegségek gyógyítására, valamint stresszoldásra kiemelkedően alkalmas. A feszített víztükrű úszómedence vize is gyógyvízzel kevert, 28 °C-os.

A fürdőben három medence működik. A gyógymedence szabálytalan ötszög alakú, körben és középen ülőpaddal kialakított, oldalról teljesen, felül részben zárt kialakítású. A gyermekmedence és a strandmedence feszített víztükrű. Mindhárom termálvíz és hidegvíz keverékével kerül feltöltésre.

A "Borostyán Gyógyvíz" jellemzői:
Hőmérséklete 72 Celsius fok, mely a környéken egyedülállóan magas érték. A gyógymedencében a gyógyvíz hőmérséklete: 38 Celsius fok.
Magas ásványi-anyag tartalmú (3,0 g/l) nátrium-hidrogénkarbonátos, kloridos, jodidos, fluoridos, szulfidos ásványvíz, jelentős metabórsav és metakovasav tartalommal.
A fürdőkúra különösképpen a mozgásszervi betegségek (kiváltképp a lumbális spondylosis), valamint nőgyógyászati panaszok esetében hatásos. Kiváló stresszoldó.