Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Szent István Termálfürdő Kunhegyes

A strand a város központjától 1,5 kilométerre, külterületen, a 34. sz. főútvonal és a vasút kereszteződésénél Tiszafüred irányában jobbról van a Kunmadarasi úton.

Területe 7,1 ha, ebből a zöldterület 90%. A zöldterületen mindenki megtalálhatja a neki pihenésre legalkalmasabb helyet. A medencék környékén napozhatunk, a távolabbi füves terület, labdázásra, játékra csábít. A bejárattól balra van a 100 egységes kabinsor és az újonnan épített női-férfi öltöző, előtte a 18x33m-es felújított feszített víztükrű, 28-30 fokos úszómedence. Kicsit távolabb található az újonnan épített termál medence (38 fokos), melegített vízű strandmedence (31-32 fok), melegített vizű pancsoló (31-32 fok), mely medencék élményfürdő elemekkel lettek felszerelve (gomba, vízesés). Található még kispályás focipálya, valamint strandröplabda pálya is. A strandfürdő 2008. május 1-én nyitott meg.

A fürdő vizét 998 méteres termálkút adja, 56 fokos kifolyási hőmérséklettel, 250 literes percenkénti vízhozammal. Az ezer méter mélyről feltörő jódos termálvíz reumás panaszok, megbetegedések, kezelésére, nőgyógyászati megbetegedések, mozgásszervi panaszok gyógyítására ajánlott, de jótékonyan hat a fáradt idegekre is. A fürdő kellemes, csendes környezete kiválóan alkalmas a nyugodt kikapcsolódásra.