Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Kisteleki Termálfürdő

A 2004-ben átadott, családias hangulatú fürdőben négy medence, szauna és különféle kezelések várják a vendégeket. A zárt légterű termálfürdő hévize mintegy 2000 méter mélyről, 84°C-os hőmérséklettel tör a felszínre. A nátrium-hidrogénkarbonátban és metakovasavban gazdag, lágy, fluoridos jellegű gyógyvíz.

A gyógyvízzé minősítés folyamán reumatológiai betegségben szenvedő pácienseknél követéses módszerrel megállapították, hogy számottevő és mérhető objektív és szubjektív javulás következett be, mely a kisteleki termálvíz mozgásszervi betegségekre vonatkozó kedvező hatásait bizonyítja.


A víz összetétele:

A termálvíz összes oldott ásványi tartalma 1390 mg/l. A víz nátrium-hidrogénkarbonátos, nagy nátrium tartalmú (360 mg/l). A termálvízben fluorid 1,3 mg/l, metakovasav 54 mg/l, szabad széndioxid <50 mg/l kimutatható. A vízben az összes keménység csekély (1,5 nkf). Az Országos Környezet-Egészségügyi Intézet trícium vizsgálati eredményei arra mutatnak, hogy a víz védett mély-rétegből származik, így talajvíz nem keveredik hozzá.


Medencék és szolgáltatások

A 38°C fokos gyógyvizű termálmedence vize kiválóan alkalmas ízületi és mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati panaszok enyhítésére, valamint megelőzésére.

34°C fokos, három élményelemet kínáló ülőmedence a relaxálás, pihenés, a beszélgetés és a családi fürdőzés ideális színtere.

A kellemesen langyos 30°C hőmérsékletű, 0,9 méter mélységű tanmedence úszásoktatásra lett kialakítva, de az úszást tanulók mellett a gyermekek és felnőttek számára is egyaránt rendelkezésre áll.

A 25 m-es, 28o C úszómedence 1,2 méter mélységű, így a sporttevékenység mellett oktatási és fürdőzési célra is alkalmas. Kiváló a fiatalabb és az idősebb korosztály számára, hiszen kialakításánál fogva biztonságos körülmények között úszhatnak a medencében. Az úszómedencében egy sáv az úszók számára mindig biztosított.

A fürdőtérben két finn szauna várja a forróságra vágyó vendégeket. A szauna szeánszokról a fürdő pénztárában lehet érdeklődni.

A fürdőszint felett található galéria zárt bokszai gyógykezelésekkel, iszapkezelésekkel és különféle masszázsokkal várják a fürdőbe látogatókat, melyet orvosi beutalóval, kedvezményesen vehetnek igénybe. A termálfürdő így nemcsak gyógyulásra, de felüdülésre, ellazulásra, szórakozásra alkalmas szolgáltatásokat is kínál vendégeinek.

A Kisteleki Termálfürdő és az Aqua Hotel között közvetlen, fedett átjárás biztosított.