Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Halasthermál

Kiskunhalas, Nagy Szeder I. utca Térképen
A világhírű halasi csipke városa sok napfénnyel és egész évben nyitva tartó termálfürdőjével várja a pihenni, gyógyulni váró vendégeit.

A város központjában, a városi kórház szomszédságában helyezkedik el a gyógyfürdő, valamint a kétcsillagos kemping. A kempingben tusoló, áramcsatlakozási lehetőség, telefon, WIFI-s internet, parkoló, étkezési, strandolási lehetőség biztosított.

A fürdőt minden korosztály igényét figyelembe véve alakították ki. A sportolni vágyókat fedett és nyitott úszómedencék, míg a gyógyulni vágyó és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket fedett és nyitott termálmedencék várják.

Minden korosztály igényét figyelembe véve az uszodacsarnokban 3 medencét alakítottunk ki: gyógyvizes termálmedence 36°C, felnőtt úszómedence 26°C, gyermek medence 31°C.
Nyári strandfürdőnk területén szintén három medence található, egy 50 m-es, amely verseny célokra is alkalmas, egy 130 m2, vízforgatásos élményelemekkel ellátott gyermekmedence, valamint egy kis gyógyvizes termálmedence 36°C. A fürdő területén a víz jótékony hatása mellett különféle wellness-, szépségápolási-, és gyógyszolgáltatások is igénybe vehetőek, mint a szauna, masszázs, víz alatti vízsugármasszírozás, fényterápiás álló szolárium, manikűr-pedikűr. A strand területén igényesen kialakított büfé várja a vendégeket.

A 48 °C -os halasi vizet a ’80-as években nyilvánították hivatalosan is gyógyvízzé. Az alkálihidrogén-karbonátos, fluoridos és jódos hévíz összetételénél fogva reumatológiai megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, baleseti sérülések utókezelésére, műtétek utáni rehabilitációra, mozgásszervi betegségek (idült degeneratív ízületi és gerincbetegségek, gyulladásos betegségek nem aktív szakaszában, csontritkulás, húzódások, rándulások, ficamok, sportsérülések), ideggyógyászati megbetegedések, és perifériás keringési betegségek gyógyítására alkalmas, amihez a fürdő szomszédságában álló kórház orvosi felügyeletet, szakmai hátteret biztosít.

Minden korosztály igényét figyelembe véve az uszodacsarnokban 4 medencét alakítottunk ki:
  • Gyógyvizes termálmedence: 36°C
  • Felnőtt úszómedence: 26°C
  • Gyermek medence: 31°C
  • Merülő medence
Kiskunhalas város egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja a Termálfürdő és Kemping. A Termálfürdő egész évben várja a pihenni, gyógyulni vágyó vendégeit. Jódos ásványvizét 1983-ban nyilvánították gyógyvízzé. A hévíz eredményesen alkalmazható mozgásszervi elváltozások, idült, gyulladásos megbetegedések kezelésére. Jól alkalmazható egyes nőgyógyászati betegségeknél, valamint törések utókezelésénél.

Ötféle gyógyszolgáltatást végzünk:
  • 01 - medencefürdőt
  • 02 - kádfürdőt
  • 04 - súlyfürdőt,
  • 06 - orvosi gyógy masszázst,
  • 08 - víz alatti csoportos gyógytornát.
Nyári strandfürdőnk területén szintén három medence található, egy 50 m-es, amely verseny célokra is alkalmas, egy 130 négyzetméteres, vízforgatásos élményelemekkel ellátott gyermekmedence, valamint egy kis gyógyvizes termálmedence 36°C.