Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Kerekdombi Termálfürdő és Kemping

Tiszakécske, Kerekdomb utca Térképen
A Tiszakécske Kerekdombi Termálfürdő az Alföld szívében, a Tisza mentén, az ország legnaposabb területén fekszik, Tiszakécske városától 3 km-re délre. A fél évszázada működő fürdőnket 2014-ben teljes körűen felújítottuk és bővítettük, így két gyógymedence mellett már anakonda csúszdás gyermekmedence, élmény- és úszómedence, árnyékos és klimatizált pihenőhelyek, finn- és infraszauna, sókamra, élményzuhanyzók, csobbanó medence, jakuzzi is várják kedves vendégeinket.

A fürdő tágas, árnyékos parkjában szabadtéri fitness park, játszótér és sportpályák is kialakításra kerültek. A testi-lelki egészség megőrzéséhez emellett az újonnan épült, 1500 m2-en elterülő - így Magyarország legnagyobb - szabadtéri Kneipp-liget, valamint az 50 fő együttes befogadására alkalmas rönkszauna járul hozzá.

A fürdőben minden korosztály, az egész család kikapcsolódása, pihenése biztosított.

A játszótér, játszószoba és a kültéri, tető-árnyékos gyermekmedence a család legkisebb tagjai számára szolgál élményül.

A fürdő előtt az érkező vendégek számára ingyenesen biztosítjuk a parkolást.

A Gyógyvíz

A fürdőben található víz gyógyvízzé minősítése 1987-ben és 2003-ban történt meg. A gyógyvíz nátriumhidrogén-karbonátos lágy hévíz, jelentős kloridtartalommal. Gyulladáscsökkentő hatású, kismedencei gyulladások, nőgyógyászati és urológiai betegségben szenvedők gyógyulásában nyújt kitűnő segítséget.

Leggyakoribb javallatok a mozgásszervi betegségek, kopásos (degeneratív) ízületi betegségek esetén a fürdő lazító, fájdalomcsillapító hatása, mely megkönnyíti az ízületek kimozgatását, vizenyők eltávolítását. Csont, ízületi műtétek után az eredeti funkciók helyreállítása céljából kiváló hatású. A vizek hőmérséklete elsősorban a vérkeringésre hat, hiszen meleg ingerre értágulat jön létre, csökken a vérnyomás.

Nem csak a gyógyulni vágyóknak hasznos a sok ásványi anyagot tartalmazó, a feltörés helyén 62°C hőmérsékletű víz, hanem a pihenő, strandoló vendégeknek is felüdülést nyújt. A termálvíz-medencékben a vízhőfok eltérő, valamint minden medencében klórmentes fertőtlenítést alkalmazunk.

A fürdőben két gyógymedence található. A gyógymedencék a régi fürdőben is üzemeltek, azonban speciális technológiát alkalmazva, funkcióváltás nélkül felújításra kerültek. A medencékben található pihenőhelyek egy része felett színes árnyékolók, napvitorlák teszik kellemesebbé a fürdőzést.

A gyermekek szórakozását a teljesen új gyermekmedencék és a mellettük található fából kékszült játszótér teszi teljessé. A medencék szélén a szülők részére fedett ülőpadok állnak rendelkezésre.

A pihenő épület mellett található, különleges kialakítású, kagyló formájú élménymedencében a következő élményelemek találhatóak: pezsgőpadok, pezsgőágyak, buzgárok, dögönyözők, vízfolyások.

Kellemes kikapcsolódás mellett sportolásra is lehetőségeket kínál a Kerekdombi Termálfürdő úszómedencéje, mely a komplex felújítás következtében, funkcióváltás nélkül, azonban a kor igényeinek megfelelően vízforgató berendezéssel került felújításra.

A szaunaház részeként, annak bal oldalán található a 26 m2-es, 90 cm mély pezsegtetős élményelemekkel felszerelt fedett jakuzzi, melynek vízhőmérséklete télen 36-38°, nyáron 33-35°. Ideális helyszín egy kellemes kikapcsolódásra, lazításra a nyugodt környezetben. Vízforgatós medence, klórmentes fertőtlenítéssel.

A két csobbanó medence közül az egyik 18-20°C-os, míg a másik meleg vízzel töltött. Intenzív pórus és ér összehúzó hatása van, megfelelő hidegvíz mellett. Értornára nyújt lehetőséget, érelmeszesedés ellen és megelőzésére kiváló. Az értornát a szaunában kitágult, a hideg víz hatására pedig hirtelen összehúzódó erek végzik. A medence töltő-ürítő rendszerű.

A Kneipp-liget egy sokoldalú, komplex wellness-, sport- és gyógyászati létesítménye a fürdőnek, amelynél nagyobb még nem készült Magyarországon, 1500 m2-en terül el.
Ez egy különleges és egyedülálló liget, hiszen száraz lábú sétautak, vizes végtag medencék, nedves füves sétatér és egy botanikus fűszerpark is található benne.

A szaunaházban két különböző méretű finn szauna, aroma szauna, és infra szauna található. Ezen felül sókamra, állószolárium, látvány zuhanyzó, jégkása, borulódézsa, tágas pihenőfelület, valamint koktélbár található. Az ország legnagyobb Finn Rönk szaunája minden Éjszaki fürdőzéskor használható!