Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Akácliget Gyógy- és Strandfürdő

Karcag, Fürdő utca Térképen
Karcagon a Nagykunság fővárosában várjuk valamennyi gyógyulni és pihenni vágyó vendégünket.

A város észak-nyugati részén található ****-os minősítésű Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, öt nyitott medencével és három fedett medencével egész évben nyitva áll a helyi lakosok, valamint a településre látogatók részére. A nyitott medencék közül három medence gyógyvizű, mely nátrium-kloridos hidrogén-karbonátos és igen sok ásványi anyagot tartalmazó magas sótartalmú (7011mg/l) hévíz. Összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, egyes bőrbetegségek gyógyítására. A gyógymedencéken felül a nyitott részen gyermekmedence és élménymedence áll a vendégek rendelkezésére.
Az úszás kedvelőinek a 2013-ban átadott új épületben található szabványméretű uszoda és tanuszoda nyújt lehetőséget a testmozgásra, a kikapcsolódni vágyók pedig a kétterű termálmedencében tölthetik idejüket.
Az egészséges életmód hívei wellness részlegünkben töltődhetnek fel, ahol finn szauna, infra szauna, jakuzzi valamint szolárium áll rendelkezésükre. Szaunánkban rendszeresen szaunaceremóniákat tartunk.

2013-ban elkészült a gyógy I. és II. medence felújítása, melyben buzgár, nyakzuhany, dögönyöző és vízágy került kialakításra. Szintén 2013-ban készült el az új szabványméretű uszoda (25*18 m), tanuszoda, illetve kétterű termálmedence (élményelemekkel).
Az új gyermekmedence 2 térrel rendelkezik, melyből az egyik a csecsemők részére biztosít fürdőzési lehetőséget, a másik a 2 éven felüli gyermekek számára pancsolási, illetve vízhez szoktatási lehetőséget. A két medence tér között a térelválasztás színes betonoszlopokkal történik, az átjárhatóság megakadályozásával.
A medence a mai kor igényeinek megfelelő vízvisszaforgató rendszerrel, feszített víztükörrel került megépítésre.
Mindkét medencetérben korszerű játékelemek kerültek elhelyezésre: 2 db fóka, 2 db teknős, 1db bébi vízilófej, 1 db kiselefánt és 1db csúszda.
A medencéhez 2 db lábmosó, és 4 db zuhanyállás tartozik. A medencét színes térburkolati elemekből készített járda megépítése, állatfigurás ülőpadok, ivókút és színes árnyékoló tette teljessé.

A sportoláshoz nyáron rendelkezésre áll röplabdapálya.
A fürdő belépő árai szolidak, időszakos és napi kedvezmények biztosítottak.

A létesítmény vízigényét az ivóvízen túl 2 db hévízkút vize biztosítja. A strandfürdő mögötti területen található az 1.497 m talpmélységű hévízkút. A víz hőfoka kútfejen mérve 70°C. Kitermelhető vízmennyiség 1.000 l/perc.

Az Akácliget Gyógyfürdő gyógyvize a környéken egyedülálló. A gyógyvíz 1497 méter mélyről kerül a felszínre, a kútfejen mért hőmérséklete 70 °C, összes sótartalma 7011 mg/l. Összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, bőrbetegségek gyógyítására, valamint krónikus degeneratív gerinc és ízületi betegségek, kezdődő gerincsérv, törések és ortopédiai műtétek utáni rehabilitációra.
Vendégeink a víz gyógyító hatását az év minden szakában kettő, nyáron három kültéri medencében élvezhetik, amelyek 36-38 °C és 28-30 °C hőmérsékletűek.

A gyógyvízben oldott állapotban található kémiai anyagok fokozzák gyógyító hatását. Egyes anyagok a bőrt izgatják vagy a bőrön át felszívódnak, a bennük elnyelt gázok egyrészt ingerlik a bőrt, másrészt felszívódnak, vagy belélegezve a légutakon keresztül hatnak a szervezetre. Az ilyen kémiai hatások erősítik a szervezet immunrendszerét.