Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Virágfürdő Kaposvár

Kaposvár, Csík Ferenc sétány Térképen
Sokoldalú élményfürdőzés, frissítő szaunavilág, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatás: a Virágfürdő a vízi élmények teljes körét kínálja kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Mindez a Balatontól 50 km-re, a Zselic varázslatos erdeinek ölén, a virágos Kaposváron várja Önt és családját!

A fedett élményfürdőhöz kapcsolódó kültéri élménymedence, valamint a 38 °C vízhőmérsékletű pezsgőmedence sodrófolyosóval, nyakzuhanyokkal, víz alatti pezsgőlapokkal, oldalmasszázzsal és befúvókkal teljessé teszik a családi kikapcsolódást még kedvezőtlen időjárás esetén is.
  • Gyermekmedence vízköpővel
  • Pezsgőmedence víz-levegő befúvásos hát- és derékmasszázzsal
  • Élménymedence sodrófolyosóval, buzgárral, nyakzuhanyokkal, pezsgőággyal, geizírrel és csúszdával
A Standfürdő a Dél-Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelülete 4400 m2-en. 17 féle, összesen 46 db látványelemmel, közkedvelt csúszdákkal. Hátfal-befúvók, vízernyő, nyakzuhany, vízköpők, övzuhany, buzgárok, gejzírek, kamikaze csúszda, családi csúszda, anakonda, barlangcsúszda, barlangvízesés, vízfüggöny, sodrófolyosó, vízgombák teszik élménnyé a fürdést. A kicsik külön gyermekmedencében fürödhetnek. Az önfeledt pancsolás öröméről a föléje épített árnyékoló gondoskodik. A fürdő területén lábtenisz, strandröplabda- és focipálya, játszótér és trambulin várja az idelátogatókat. Étkezésükről számos vendéglátóipari egység, fagyizó és lángossütő gondoskodik.

A kaposvári gyógyvíz magas ásványianyag-tartalma hosszan tartó fájdalomcsillapító és funkciójavító hatással bír. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra, és eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is. Az V-ös kútból érkező, 2015-ben minősített gyógyvíz 55,5 C0–os hőmérsékleten éri el a felszínt, több mint egy kilométeres mélységből (1050 méter) érkezik, ami egyben a minőségének a stabilitását is biztosítja. Az összes oldott ásványianyag-tartalma igen jelentős, 3150 mg/l. Különösen magas a jodid-, a bromid- és a metakovasav-tartalma. (A korábbi, I-es számú kút vize csupán 1850 mg/l ásványi anyagot tartalmaz, igaz, az csak 671 méterről jön föl, a hőfoka 51 °C.) A fürdő gyógyászati részlegének felszereltsége rendkívül gazdag. Három gyógyvizes medence, reumatológiai szakorvosi felügyelet és gyógytornászok is rendelkezésre állnak.

A kaposvári Virágfürdőben két fedett uszoda található. A 25 m-es úszómedencét kizárólag vendégeink vehetik igénybe. Vízhőfoka: 27 Co. A sportolók, úszók, vízilabdázók és szinkronúszók a sátras lefedéssel üzemelő 50 m-es versenymedencét használják, amely számos országos és regionális úszóverseny, valamint vízilabda-mérkőzés színhelye. Ez a dél-dunántúli regionális úszóközpont: itt történik a Somogyot, Tolnát és Baranyát összefogó utánpótlásképzés. Mindkét medence vízforgatós üzemmódban működik.

A fürdő szaunavilágában a vendégek igazi felfrissülést találnak. A fény- és az illatterápiás finn szauna, az infraszauna és a gőzkabin után taposó- és merülőmedence, vagy akár egy vérpezsdítő masszázs is a felüdülést szolgálja.