Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Jászboldogházi Strandfürdő

Jászboldogháza, Alkotmány utca Térképen
A megújult jászboldogházi strandfürdő 2010-től ismét várja a megszokott közegben régi és leendő vendégeit.

A belterületen megnőtt állattartás miatt, az ásott kutak vize elszennyeződött, így az akkori Községi Tanács 1967-ben 567m mélységű kutat fúratott. A lakosság nagy meglepődésére melegvíz tört a felszínre. Sokan a kifolyó cső végére elhelyezett köböző ládában élvezték a meleg víz jótékony hatását! Olyan népszerűségnek örvendett a feltörő víz, hogy az akkori tanács elhatározta: medencét épít. A lakosság összefogásának köszönhetően gyorsan elkészültek a munkálatokkal. Két medence épült, egy gyermek, illetve egy 10X30 m-es nagy medence, a jászboldogházi strandfürdő 1968. augusztus 20-án megnyitotta kapuit.

Akkoriban az egész Jászság büszkesége volt a jászboldogházi strandfürdő. A parkosítás egyszerre történt az építéssel. Sok éven keresztül gond nélkül működött strandunk, azonban 2006. augusztus 31-én a jogi szabályozás miatt - nem volt vízforgató rendszer beépítve - be kellett zárni. Egy év kihagyás után a Jászboldogháza Ifjúságáért Közhasznú Egyesület az önkormányzat segítségével fürdőklubot hozott létre, így a klub 300 fős tagsága tagdíj ellenében használhatta a strandot.

A 2008-ban benyújtott nyertes TEKI pályázati támogatással sikerült lehetővé tenni azt, hogy a boldogházi vízi turizmusnak nem kell örökre búcsút intenünk. A felújítások megkezdődtek és 2010 nyarára ismét kinyithatott strandunk. Három medence épült, melyből kettőt átépítettek. Egy feszített víztükrű nagy medence, egy gyermek medence és egy 32°C-os ülő medence. A medencék a mai elvárásoknak megfelelnek, korszerű vízforgatós technológiával rendelkeznek. Strandunk kellemes közérzetet biztosító, parkosított, ligetes, fás területen helyezkedik el.

2012 őszén a Leader pályázat segítségével ismét fejlesztések kezdődtek a strandon. Hosszú évek óta járnak hozzánk gyerekek sátortáborozni, és a családok részéről is van igény kempingezési lehetőségre, ezért az önkormányzat a strand területéből lekerítve kialakított egy kempinget, a hozzá tartozó szociális épülettel ill konyhával. A kemping mellett bővült a strand egy homokos strandfoci- és egy strandröplabda pályával is, ahol a vendégek kedvükre játszhatnak.

2015 nyarára pályázati forrás segítségével megépült 3 db ikerház a kemping területén, mely összesen 33 fő fogadására alkalmas. A házak 6+6 illetve 6+3 fős szobákkal rendelkeznek. A szobák külön-külön is kibérelhetőek (baráti társaságoknak), illetve nagyobb csoportok részére is.
A fejlesztéssel az ide látogatóknak már a sátorozásnál komfortosabb szállást is tudunk biztosítani.