Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1. Térképen
A gyógyvíz speciális összetételének és a tó medrét borító tőzegrétegnek köszönhetően, a Hévízi Gyógytó hatása igen széleskörű felhasználást tesz lehetővé, megelőzés és gyógyítás terén egyaránt.

A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt teljesen kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 oC, a tó hőmérséklete 24-38 oC között ingadozik, az évszakok időjárásainak megfelelően, ezért még télen is alkalmas a fürdőzésre.

A Szent András Reumakórház, a Festetics család által a XVIII. század végétől építtetett fürdőtelepen alapított Állami Gyógyfürdőkórház jogutódja. A Társaság olyan természeti kincs - a Hévízi Gyógytó, a gyógyiszap és a gyógyvíz kezelője - amely számos betegség hatékony gyógyításának egyik legfontosabb eszköze.

A dolomit adja a gyulladásgátló kalciumot és az idegcsillapító magnéziumot, a mészkőből származik az értágító szénsav és a karbonáttól lesz bársonyos a bőr; a veszélytelen mennyiségben jelenlevő, de mégis hatásos nemesgázok a mellékvesét több gyulladásgátló hormon képzésére-, a pajzsmirigyet pedig több csontépítő hormon termelésére késztetik, így ízületi betegség és csontritkulás esetén a beteg saját természetes hormonjaival tud saját állapotán javítani.