Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

A strand a várost ketté szelő Zagyva folyó nyugati partján, az Újhatvani városrészben található. A nyári szezonban nyitva tartó fürdőt egy közel hat hektáros, természetes parkos környezet veszi körül.

Sok az árnyékot adó fa és a nyugodt pihenésre alkalmas szabad terület, így mindenki biztonságosan élvezheti a szikrázó napsütést és a legnagyobb hőséget is. A gondozott, puha pázsit lehetőséget ad pihenésre, délutáni szunyókálásra, piknikezésre, ezen kívül a gyerekek is kedvükre játszhatnak, szaladgálhatnak rajta.

A fürdő jelenleg négy medencével rendelkezik. A legrégebbi ezek közül a termálvizes gyógymedence.
A medencébe érkező nátrium-hidrogén-karbonátos gyógyvíz a mozgásszervi megbetegedésekre, izületi, gerinc és hátproblémák kezelésére alkalmas. A medence hőmérséklete 30-35 oC, élményelemei közé tartozik a víz alatti vízsugár valamint a nyakdögönyözők amiknek segítségével felfrissíthetjük szinte minden porcikánkat.

A strandmedencében az egész család jól érezheti magát, Itt kedvükre labdázhatnak, ugrálhatnak és pancsolhatnak a 0.8 – 1.5 m –es vízben kicsik és nagyok. A medence sekély mélysége biztonságot nyújt az úszni nem tudó vendégeknek is.

A strand rendelkezik továbbá egy 33 méter hosszú 2.2 m mélységű feszített vízfelületű úszómedencével. A 23-27°C-os medencében időszakosan úszásoktatás is történik a gyermekeknek, de ez nem zavarja a sportszerűen úszni vágyó felnőtt vendégeinket.

A hatvani strandfürdő legújabb medencéje a gyermekmedence, mely ez évben került átadásra. A kicsik 8 éves korig vehetik igénybe a létesítményt ami különböző élményelemekkel várja a pancsolni vágyó gyerkőcöket. A medencénél található egy vízigomba, egy gyerek csúszda, egy vízlövő ágyú illetve egy kalózfigura, mely egy fotó készítéséhez kiváló lehetőséget biztosít és szórakoztatja a kicsiket. A medence és környéke gyermek- és környezetbarát módon lett kialakítva. A csúszásmentes padozat és az árnyékot adó nap vitorla vigyáz a kicsik testi épségére és teszi biztonságosabbá a pancsolást. A gyermekmedence közelében egy ugrálóvár várja a fáradhatatlan gyerekeket.
A termál medence közelében az árnyat adó fák alatt egy kis játszótér található ahol mászóka, homokozó és hinta várja a kicsiket.

A strand területén található étkezdében egész nap finomságokkal várják a fürdőzőket, többet között hideg gyümölcsleves, hamburger, frissensültek vagy lángos. Ha pedig egy kis nassolásra vágyunk találhatunk vattacukor és popcorn standot és fagyizót.
A strandon egy söröző is várja a vendégeket, ahol jéghideg sörrel és különböző üdítőkkel olthatják szomjukat.

Az aktív pihenést kedvelők és a sportolni vágyók számára kialakításra került egy focipálya, egy kisebb kosárpálya, egy lábtenisz és egy homokos röplabda pálya is. Az ehhez szükséges eszközökön kívül tollaslabdát és vízilabdát is lehet bérelni letét ellenében.

Lehetőségünk van továbbá olyan árucikkek vásárlására a strand területén mint például a naptej, különböző játékok, úszópelus.