Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Harkányfürdő

Harkány, Kossuth Lajos utca Térképen
Harkány 13,5 hektáros ősparkjában a több százéves fák és a Zsolnay-féle eozinos szökőkutak között található a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, ami Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye. A pihentető, frissítő és gyógyító kezelések mellett, a holisztikus gyógymódok mellett is elkötelezték magunkat, hogy a kezelések során vendégek teste és a lelke újra harmóniába kerülhessen egymással.

GyógyfürdőA gyógyító vizet a 19. században fedezték fel, tudományos vizsgálatok során kiderült, hogy hatása a holttengeriéhez hasonló, de ezen felül óriási mennyiségű az ásványi anyag tartalma. Az ionokban gazdag termálvízben nagymennyiségű oldott karbonyl szulfid és kén található, mely vízben oldott és légnemű állapotban 150 000-szeresen szívódik fel, és nagymértékben hozzájárul a reumatológiai betegségek és a meddőség kezeléséhez. Hatékonyan csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását és a gyulladt területek öntisztulását is. A víz gyógyhatása a reumatológiai betegségek gyógyításában, valamint a psoriasis tünetmentessé tételében kiemelkedő.

StrandfürdőA strandfürdő májustól-októberig szabadtéri strandmedencékkel, feszített víztükrű uszodával, gyermekmedencével és csúszdával várja a strandolás szerelmeseit. A strand kiépült infrastruktúrája és a színes programok maradéktalan pihenést, kikapcsolódást biztosítanak a család minden tagja számára.