Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Gyulai Várfürdő

Gyula, Várkert utca Térképen
Gyógyfürdő, Aquapalota és Strand

A Várfürdő gyógyászati részlege 1968-ban nyílt meg. Ugyanebben az évben az I. számú termálkút vizét gyógyvízzé nyilvánították. 1971-ben az akkori Egészségügyi Minisztérium a Gyulai Várfürdőt gyógyfürdővé minősítette. 2002-ben a Széchenyi Terv keretében a teljes gyógyászati részleg felújítására is sorkerült. Így, a ma ide látogatóbetegek a 21. század elvárásainak megfelelő környezetben gyógyulhatnak.

Az I. számú termálkút vize a nátrium-hidrogén-karbonátos gyógyvizek családjába tartozik. Mint ilyen, kiválóan alkalmas különböző mozgásszervi, ideg- és bőrgyógyászati panaszok enyhítésére.

A Gyulai Várfürdő több medencéjében is különböző hőfokú gyógyvízben pihenhetnek a Vendégek. Ezen használatához külön orvosi konzultáció nem szükséges. A medencék előtt feltüntetett időkorlátot érdemes betartani, mert a gyógyvízben történő időtöltés hatással van a szervezetre.

Medencék az Aquapalotában:
Baba- és Gyermekmedence,2 vízágyú, kalózhajó vizicsúszda, 2 vízköpő kisállat, Rekreációs úszómedence, Élménymedence, 12 fekvő masszázspad, Vízfüggöny, Sodrófolyosó, 2 masszázsfülke, 6 nyakzuhany, buzgárok, gejzírek, Merülő medence a szaunázáshoz, Pezsgőmedence, 4 fekvő masszázspad, 8 db buzgár, Ugrómedence

Az egész komplexum legszembetűnőbb része a két hatalmas óriási csúszda, ami több 10 méter magasságról indulva megjárja egy vulkán belsejét is, majd, mint a láva, úgy tör ki belőle, és a végén a hűsítő vízbe csobbanva vet véget a szuper élménynek.
A Fényalagút testcsúszdán a megszokott test csúszásra van lehetőség, a Fel(l)ejtő fánkos csúszdán viszont hatalmas fánkos csúszással lehet végig száguldani, hogy az élmény minél extrémebb legyen.
A trambulin műugrás szerelmesei is otthonra találnak a Gyulai Várfürdő új élményfürdőjében.
A családiasabb kalandra vágyóknak se kell megijedniük, mert a 4 személyes csúszdán, apa – anya-gyerekek, együtt is lecsúszhatnak, hogy közösen csobbanjanak a finom vízbe.

A Gyulai Várfürdő egyik legnépszerűbb nyári eleme a hullámmedence. Az igényes kialakítású, 3 csúszdával is rendelkező csúszdamedence, a családok többségének kedvencei közé tartozik. A több mint 110 m-es óriáscsúszda mellett egy rövidebb, de jóval meredekebb kamikaze, és egy tradicionális kis csúszda, a felhőtlen élmény lehetőségét kínálja.
A Dél-Alföld egyik legújabb és legmodernebb versenyuszodájának tanuszodájában kiváló körülmények adottak a vízi sport utánpótlásának képzésére. A domború alapnak köszönhetően a medence mindkét vége alkalmas az úszás és az ugrás technika elsajátítására. A középső sekélyebb rész az úszni tanulók legideálisabb helyszíne. A felújított környezetben a csemeték szívesen sajátítják el az úszás ismereteit, gyakorlatát.

A testi ellazulás mellett igazán fontos, hogy a lélek is megszabaduljon a mindennapi stressztől, felfrissüljön és feltöltődjön. Ennek a kettős elvárásnak tesz eleget az aromaterápiás masszás, amely során a lágy, finom, simogató mozdulatok feloldják a testben lévő feszültséget. A kezelés során használt illóolajok megnyugtatják, felüdítik a lelket.

A Gyulai Várfürdő Castello Szaunaparkja 3 kültéri szaunaházzal, kültéri jakuzzikkal, merülődézsákkal, dézsazuhanyokkal, 2 beltéri infraszaunával és gőzkabinnal várja a Vendégeket. A meghitt hangulatú beltéri, illetve kültéri pihenő, valamint a szabadtéri koktélbár nagyon jó helyszínt biztosít baráti beszélgetésekre, rekreációra.