Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Saliris Resort Spa & Gyógy- és Termálfürdő

Egerszalók, Forrás utca 6. Térképen
Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén, a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során Sódomb néven vált ismerté. A 65-68 C◦-os ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz folyamatosan építi az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket.

A domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült fürdő a sokoldalú wellness szolgáltatásokkal a térség egyedülálló kínálata.

Az 1.900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 külső és beltéri medence kap helyet. Gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék és csúszda biztosítják a kellemes időtöltést minden korosztály számára.

1992-ben az Egészségügyi Minisztérium az egerszalóki termálvizet gyógyvízzé minősítette. A víz összetétele alapján a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos ásványvizek csoportjába sorolható, melynek kéntartalma is jelentős. A kalcium gyulladáscsökkentő hatású, a kén az ízületi porc fontos alkotóeleme.

A fürdő exkluzív Szaunavilága különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek, melyben fürdőruhás és fürdőruhamentes rész található. A belső térben található szaunákat, valamint merülő medencét, két dézsa zuhanyt, zuhanyzókat és pezsgőmedencét fürdőruhában is használhatják vendégeink.

Sokan szívesen emlékeznek vissza a 70-es és 80-as évekre, mikor vadregényes körülmények között élvezték az egerszalóki gyógyvíz üdítő hatását. A nagy parkoló mellett található Nosztalgia strandfürdő három medencével rendelkezik, a víz hőmérsékletek: 36-37C, 37-38C és 38-39C fok.