Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Dávodi Strandfürdő

Dávod-Püspökpuszta, Béke tér Térképen
A Dávodi Gyógyfürdő Kft. strandfürdője már több évtizede kedvelt fürdőhelye a környékbeli embereknek, és vizsgálatok idővel bizonyították, hogy a fürdő vize valóban gyógyító hatású, számos reumatikus panaszt képes enyhíteni, illetve egyes légzőszervi és nőgyógyászati betegség kialakulásának valószínűségét képes csökkenteni.

A strandfürdő története egészen 1914-ig nyúlik vissza, ekkor fúrták az első nagyobb kutat ezen a területen ivóvíz biztosítás céljából. Az azóta eltelt időben kialakult a mai fürdő "őse", melyhez a legutolsó, mindent átfogó rekonstrukció 2009-ben kapcsolódott. A medencék teljes felújítása mellett ekkor került kialakításra az az élményfürdő, mely kicsik és nagyok, szülők és gyerekek számára azonnal a strandfürdő legkedveltebb helyszíne lett. Ennek az élményfürdőnek része a több különleges csúszdával rendelkező csúszdapark, a kalózhajó, mely a gyermekes családok számára a kaland élményét biztosítja, egy biztonságos fürdőkörnyezetben, valamint a legkisebbekre gondolva elkészült a gyerekpancsoló, mellyel a kisgyermekes családoknak sem kell lemondaniuk a fürdőzésről és nyári hűsölésről. Így tehát valóban a teljes család megtalálhatja a családbarát fürdő keretei között az érdeklődésének megfelelő szórakozást, hiszen a hagyományos úszómedence, és a gyógyvizű medencék mellett az élményfürdő minden igényt kielégít. Amíg a nagyobbak csúszdáznak, addig a picik pancsolnak, az idősebbek a gyógyvízben pihennek, az aktív úszást kedvelők úszhatnak.

A strandfürdő földrajzi elhelyezkedése, és az újonnan átadott M6-os autópálya révén könnyen megközelíthető az egész ország területéről. 25-30 km távolságra találjuk Baja, Mohács, Bácsalmás városait, melyekből jó és közepes aszfalton könnyű kirándulással megtehető az út, és már élvezhető is a strandfürdő és a gyógyvíz kellemes hatása. A távolabbról érkező vendégeknek sem kell aggódniuk, hiszen a fürdő szerves része az a 7 hektáros terület, melyen vendégház és kemping is található, illetve nagyobb csoportoknak a dávodi Hotel Fortuna szálloda is rendelkezésére áll. Aki azonban a régi parasztházas turizmust, és a hagyományos falusi vendégvárást részesíti előnyben, az Dávod község számos kiadó falusi háza közül válogathat.

Szolgáltatások:
  • Csúszdapark: Mindenféle siklás a vízicsúszdák szerelmeseinek
  • Gyerekpancsoló: A legkisebbek gyerekmedencéje, ahol még a szülő is felüdülhet
  • Kalózhajó: Élmények az egész családnak, élmények a piciknek a különleges kalózhajó medencében
  • Úszómedence: Stresszoldás, hűsölés aktív pihenéssel a strandfürdő úszómedencéjében
  • Élményfürdő: Élmények az egész családnak a Dávodi Gyógyfürdő Kft. strandfürdő szolgáltatásaival
  • Gyógyvizes medence: Vízben az "orvosság" a fájdalmak enyhítésére, sérülések utókezelésére