Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

Csongrád, Dob utca Térképen
Csongrád megye egyik legszebb fekvésű, családias hangulatú fürdője a Csongrádi Gyógyfürdő és uszoda, amely a városközpontban, árnyas fák ölelésében terül el. A Fürdő különböző hőfokú fedett és nyitott medencéivel várja a pihenni, sportolni és gyógyulni vágyókat.

A komplexum új, impozáns, fedett épületében három medence közül választhatnak a vendégek, amelyből kettő az év minden szakában gyógyvízzel üzemel, kültéren az 50 m-es Úszómedence, Gyermekpancsoló, valamint a 400 m2 felületű élménymedence várja vendégeit. A fürdő fedett részében a medencéken kívül büfé, szolárium, valamint szauna és infraszauna, só szoba és aromakabin is szolgálja a vendégek kényelmét.

A gyógyászati részleg komplett fizioterápiás kezelést kínál a gyógyulni vágyóknak. A reumatológiai szakrendelés mellett gyógyvizünkre és képzett szakembereink tudására és gyakorlatára alapozva több, TB támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátást biztosítunk.

A fürdőzés, napozás örömein kívül sokféle sportolási, szabadidő eltöltési lehetőség is kínálkozik: kültéri óriás sakk, lengőteke, anakonda csúszda, játszótér, valamint a kicsik örömére egy minden igényt kielégítő játszóház.

Medencék:


Tanmedence
Vízmélység: 0,9-1,1m
Vízhőfok: 32-33°C, a medence vízforgatóval ellátott,
Üzemel: egész évben fedetten

Fürdőnk egyik legterheltebb medencéje: délelőtt iskolai és óvódás úszásoktatás, délután sportköri úszásoktatás és utánpótlás korú sportoló gyerekek edzéseinek helyszíne. Heti rendszerességgel délelőtt babaúszás, este vízi torna kerül megrendezésre a feszített víztükrű medencében.

Úszómedence
Vízmélység: 1 m-ről fokozatosan mélyül max. 2 m-ig,
Vízhőfok: 26-28°C, a medence vízforgatóval ellátott
Üzemel: fedetlenül egész évben

Az ország egyetlen téli időszakban is üzemelő fedetlen medencéje. Az 50-es évek végén épült, 2015-ben felújított medence szinte történelmi építménynek számít. Sportköri edzések zajlanak a medencében napi rendszerességgel, hétvégenként vízilabda mérkőzéseknek ad helyet. Gyönyörű átlátszó kék vizében igazi felüdülés a csobbanás.

Beltéri wellness gyógymedence
Vízmélység: 0,9 m
Vízhőfok: 35°C, a medence töltő- ürítő rendszerben üzemel, gyógyvízzel feltöltve.
Üzemel: egész évben fedetten

Igazi felüdülés egy fárasztó nap után a kellemes gyógyvízben való ellazulás. Ülni a „brűgben” beszélgetni a felüdülést nyújtó szauna után. Élvezetes lezárása egy mozgalmas napnak.

Beltéri hidegvizes merülő medence
Vízmélység: 0,8 m
Vízhőfok: 19-22°C, vízforgatóval ellátott
Üzemel: egész évben fedetten.

Hideg vizével felfrissíti a szaunában ellazult testet, szinte újjászületik a test és a lélek.

Gyógyászati gyógyvizes medence
Vízmélység: 1,2 m
Vízhőfok: 34-35°C, a medence töltő-ürítő rendszerben üzemel, gyógyvízzel feltöltve
Üzemel: egész évben fedetten

Kezelések előtt ellazulhat a Nátrium-hidrogén- karbonátos vízben, amely oldja stresszt, előkészíti a testet a masszázshoz, és egyéb gyógyászati kezelésekhez.

Pancsoló medence
Vízmélység: 8 cm – 17 cm (bukónál) – 19 cm – 48 cm
Vízhőfok: 32-33°C, a medence vízforgatóval ellátott
Üzemel: szezonálisan, nyitottan

Üde színfoltja a strandnak, szivárvány csúszdájával kellemes időtöltés a kisgyermekkel érkező családoknak. A medence mellől ideális rálátás nyílik a kicsiknek kialakított játszótérre.

Élménymedence
Vízmélység: 1 m
Vízhőfok: 35-38°C
Üzemel: A kettéosztott medence kiúszó felőli része üzemel egész évben , nyitottan, töltő- ürítő rendszerben. A medence többi része üzemel szezonálisan vízforgatóval ellátva.

Elengedhetetlen egy fürdő mindennapjai során, hogy vízi attrakciókkal kényeztesse vendégeit. Ebben a medencében minden olyan élményelem megtalálható, amely a vendégek igényeit kielégíti: nyakzuhany, vízsugár masszázs, sodró folyosó, buborék.

Szaunák:


Finn Szauna
Európában a finn szauna a legelterjedtebb. A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (körülbelül 80-90 °C) és az alacsony páratartalom (maximum 10%) biztosítja. Szaunázáskor a véredények tágulnak-szűkülnek, ezzel növelik a test ellenálló képességét, segíti a méregtelenítést. A szívre és a vérkeringésre is jó hatással van, míg bőrünk bársonyos lesz tőle. Agyunkra nyugtatólag hat, elősegíti a mélyebb és intenzívebb alvást.

Infra Szauna
Az infra- vagy bioszauna a finn szaunától eltérően fejti ki hatását, mivel itt az infrasugár egy centire bejut a bőrfelszín alá, ahol fellazítja a bőr alatt lévő salak- és méreganyagokat, majd a verejtékmirigyeken keresztül segít kiüríteni azokat a szervezetből. Az infraszauna meggyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, korlátozza a kórokozó baktériumok és vírusok szaporodását, és fokozott aktivitásra serkenti az egészséges testrészeket és szerveket. Beindul a test öngyógyító folyamata, javul az ellenálló képesség.

Aroma Szoba
Eredete évezredekre nyúlik vissza. Már az ókori Egyiptomiak is használtak gumiból, gyantából, fakéregből és virágszirmokból kivont illóolajokat, melyeket részben gyógyszerként, részben vallási célokra alkalmazták. Az illóolajok a bőrön át felszívódnak és így bekerülnek a szervezetbe. Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki, ami a levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást a test és a lélek számára. Jótékony hatása közismert, mozgásszervi betegségek kezelésére bedörzsöléssel, masszázzsal kombinálva fejti ki jótékony és teljes hatását. Belélegezve, bizonyos illóolajok segítik a légúti regenerálódást, könnyítik a légzést, nyugtatják a szervezetet. Használata minden korosztály számára ajánlott. Nincs meghatározott időtartam az aromakabin használatára, addig maradjunk, amíg a relaxálásban segítségünkre van, amíg jól érezzük magunkat, és amíg pihentet.

Sószoba
A sószobában a sós levegőt himalájai sótégla, sóhomokozó, sólámpák és egy speciális kristálysó ionizátor garantálja. A sószoba légterébe porlasztott só részecskék gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha, stb.) A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre, stb. A megvilágított sókristályok színei gyógyító sejtregeneráló és stresszoldó hatásúak.