Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

Cserkeszőlő, Fürdő utca Térképen
Cserkeszőlő az Észak-alföldi Régió déli részének, illetve Jász-Nagykun Szolnok megyének a legsikeresebb, legdinamikusabban fejlődő fürdőhelye.

A strandfürdő kb. 5 ha területen fekszik, medencéinek egy része télen is üzemel. Május 1-től szeptember 30-ig viszont teljes kapacitással szolgálja vendégeit. Összesen kilenc, különféle medence nyújt a forróságban enyhülést. Számításait minden korosztály megtalálja itt, hiszen nem csak gyógyvizes medencéink vannak, hanem gondoltunk gyermekekre, családokra, úszókra, úszni tanulókra és különleges élményekre vágyókra is.

Európában egyedül csak nálunk található kétpályás ponyvacsúszda, mely ráadásul még a leghosszabb is a kontinensen. S gondolatban elhagyva az „öreg kontinenst”, néhány lépéssel arrébb, a hullám medencében, mintha a Csendes-óceán hullámai ringatnának. Élménymedencénk nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen csúszdákkal összeépített vízi-vár, buzgárok, gejzírek, nyak- és hátdögönyözők és egy rendszeres időközönként kiboruló és a vendégek nyakába több köbméter vizet zúdító dézsa teszi felejthetetlenné a fürdőzést. Kisgyermekes családoknak ideális a hely, mert a vízmélység itt befelé haladva fokozatosan növekszik és a gyermekmedencével ellentétben a szülők együtt fürödhetnek csemetéikkel.

Aki pedig megunta a vízi élményeket, figyelmébe ajánljuk homokos, labdajátékokra alkalmas, szabvány méretű strandfoci (igény esetén strandröplabda, strandkézilabda) pályánkat.
Kicsik és nagyok egyaránt nagy kedvvel hódolnak a mini golfnak. Élvezettel veszik kezükbe az ütőt, majd le sem akarják tenni, újra és újra nekiállnak az akadályok meghódításának.

Az egész strandfürdőt gondozott, zöld pázsit takarja, virágzó növények pompája közt, árnyékot adó fák alatt pihenhetnek a hozzánk látogató vendégek.

A komplex, három szintes szolgáltatóegység létrehozásával a nemzetközi trendeknek is megfelelő, időjárástól független termálfürdő-szolgáltatások biztosítottak. A fedett téli termál-élményfürdő lehetőséget biztosít a szolgáltatási skála bővítésére, így a fürdő által elérhető célcsoportok köre kiszélesedett, családos vendégeink a rosszabb idő beálltával is megtalálják számításaikat.. Gazdag növényzet, mediterrán stílus jellemzi a kialakítását.

Az építkezés befejeztével két újabb gyógyvizes medencét vehettek vendégeink birtokukba, melyek vízmélysége 1 m, hőfoka az I. számúnak 35-37 Celsius, a II. számúnak 36-38 Celsius. Az egyikhez tartozik egy kiúszóval rendelkező, szabadtéri, tetővel ellátott medence. Itt légbefúvásos fekvőpadok is találhatók. A belső térben pedig dögönyözők, vállmasszírozók, talpmasszírozók frissítik a testet.
Nagy népszerűségnek örvend a jakuzzi medence, mélysége 1 m, a víz hőfoka 34-36 Celsius.

Az élménymedence igazi gyermekparadicsom. Sodrófolyosó, óriáscsúszda, dögönyözők, légbefúvásos talpmasszírozó és pezsgőfürdő, valamint egy szabadtéri medence kiúszóval tartozik hozzá. A víz mélysége 1- 1,2 m, hőfoka 34-36 Celsius. Vízforgatóval ellátott.

A gyermekmedencénk inkább bébipancsoló. Mini csúszda és állatfigurák színesítik a hangulatot. A víz mélysége 0-0,6 m, hőfoka 34-35 Celsius. Vízforgatóval ellátott a medence.

A tanmedence vízmélysége 1,2 m, hőfoka 34-35 Celsius. Kiválóan alkalmas úszás oktatásra, de úszásra is nem csak gyermekeknek.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóságának határozata alapján 2007. júliusában a cserkeszőlői gyógyfürdőt gyógyászati ellátás szempontjából az országos kategóriába sorolta.

A Gyógyfürdőben három féle - reumatológia, bőrgyógyász, és ortopédia - szakorvosi rendelés folyik, melyekre az ország egész területéről fogadnak betegeket.

Betegeink részére, az egész évben nyitva tartó IV. számú gyógymedence biztosított, itt folyik a víz alatti csoportos gyógytorna is. A medence télen teljesen, nyáron csak részben fedett. A cserkeszőlői gyógyfürdő a gerincbetegségek gyógyítására specializálódott.