Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Palatinus Strandfürdő

Budapest, Margitsziget Térképen
A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő, de véglegesen 1921-ben megnyitott strand három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m²-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt.

A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence, melynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikja díszíti, melynek megrendelését 1966-ban a medence átalakítása tette szükségessé.

2002-ben a strand medencéi a kor igényeinek megfelelően át lettek építve és vízforgató berendezésekkel lettek ellátva. A nagy medence három részre lett osztva: úszó, élmény és strandmedencére úgy, hogy az egybefüggő vízfelület hatását meg kellett őrizni, mivel a strand műemléki védettség alatt áll. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látvány szökőkutak lettek beépítve. A strandon 2013-ban felújításra került a termálmedence és új óriáscsúszdák kerültek kiépítésre. A bátrabbak akár versenyeket is rendezhetnek az időmérő órák segítségével. Multimédiás csúszda is várja a fürdőzőket, így csúszás közben zenét hallgathatunk és fényjátékban gyönyörködhetünk.

A medencék vízellátását a Margitsziget fúrt termál kútjai biztosítják.

Medencék:
Hullámmedence, Termál gyógymedence I.-II., Margarétamedence, Gyermekmedence I.-II., Oktatómedence, Úszómedence, Élménymedende, Strandmedence, Csúszadmedence.

A víz összetétele:
Kis sókoncentrációjú, nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos termálvíz.