Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Brigetio Gyógyfürdő

Komárom, Táncsics Mihály utca Térképen
A fürdőben működő egységek (nyári strandfürdő, uszoda, termálvizes medencék, élménymedence, gyógyászati, reumatológiai szakrendelés) egyidejűleg kínálnak kulturált fürdőzési, szabadidő eltöltési, egészség megőrzési és gyógyulási lehetőséget nyugdíjasoknak, középkorúaknak, fiataloknak és gyermekeknek egyaránt.

A gyógyászati részlegünkben elektroterápia, balneoterápia, gyógypakolások és reumatológiai szakrendelők, kezelők kaptak helyet. Továbbá lehetőség van komplex balneofizioterápiás kezelésre is a gyógyfürdőben. A kezelések OEP támogatással és támogatás nélkül is igénybe vehetőek, komoly szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában.

Fürdőnk területén található két szabadtéri gyógymedence (32-38 °C), egy beltéri gyógymedence (34-36°C), jacuzzi (33-35 °C), fedett uszodai medence (25-28°C), fedett tanmedence (30-33 °C), aromaszaunák, valamint a nyári időszakban úszómedence (24-26°C), élménymedence (25-28°C), gyermekmedence (27-30 °C) csúszdával.

A fürdőzésen kívül a családos vendégeink és az apróságok modern játszótereinken, ugrálóvárainkban, játszóházunkban szórakozhatnak.

A 2014-ben, gyermeknapon került átadásra régészeti homokozónk, melynek célja az apróságok megismertetése a római emlékekkel. Itt minden reggel római kori edények másolatát rejtjük el, és miután kiásták a kis régészek, haza is vihetik a „kincseket”.

Aktív vendégeink igényeit sportpályák (strandröplabda, kosárlabdapálya, lábtenisz) valamint sport- és szórakoztató programok szolgálják.
Gyógyvizünk

Fürdőnk gyógyvize gazdag ásványi-anyag tartalmának köszönhetően fürdőkúrára alkalmas, amelyet gyógyászati kezeléseinkkel tehet teljessé. Jól képzett reumatológus szakorvosaink egyénre szabva állítják össze a kezeléseket, továbbá ellenőrzik betegeink állapotát. A kezeléseket szakképzett fizioterápiás asszisztensek, gyógymasszőrök végzik.

Gyógyfürdőnkben két finn szauna várja a felfrissülni vágyókat, ahol különböző illóolajokat alkalmazunk. Az olajok belégzés után fejtik ki kedvező élettani hatásukat, de észrevétlen befolyást gyakorolnak érzelmeinkre, és hangulatunkra is.

Valentinianus Laconium Plus (90-100°C) szaunánkat mentol-kristállyal illatosítjuk: légúti megbetegedések tünetei csökkentésére, bőrgyulladásra, idegrendszeri panaszok, mint stressz, fejfájás oldására izomfájdalmak csökkentésére is alkalmas. Izzasztó, tisztító, méregtelenítő hatású.

Traianus Laconium Plus (80-90 °C) szaunánkban citromolajos felöntéseket alkalmazunk: légúti panaszok tüneteinek enyhítésére, bőrgyulladásra, hajhullásra, emésztési és idegrendszeri problémák enyhítésére, reuma és klimax okozta panaszok csökkentésére alkalmas. Gyulladáscsökkentő, tisztító és méregtelenítő hatású.

Szaunaszeánszok
Heti három napon – a nyári időszak kivételével - SzaunaSzeánsz®okat tartunk, valamint vendégeink az éjszakai fürdőzések alkalmával is ellazulhatnak szeánszainkon. A különböző illatú felöntések eltérő hatással vannak a szervezetünkre. A szeánszok alkalmával a szaunamester egy különleges légkör kialakításán fáradozik, hogy a vendég testben és lélekben is felüdülhessen.

Infra szauna
Infraszaunával is rendelkezünk, ami ugyanolyan jó hatásfokkal, de alacsonyabb hőmérsékleten fejti ki jótékony hatását.
Caracalla Caldarium
A gőzkabinban lényegesen alacsonyabb a hőmérséklet (50 °C ), mint a finn szaunában, így a melegre érzékenyebbek is használhatják. Itt az izzadást a magas páratartalom váltja ki. Használatakor oldódik a feszültség és a stressz.

A szauna-kert kialakításakor a természetes anyagok – a fa, a kő és a cserép – használatát tartottuk szem előtt. A kertben található rönkszaunánk és az azt övező kert hangulatában Komárom történelmi múltjának eme fontos korszakát idézi meg.

Maximus Laconium Plus rönkszaunánk (90-100 °C) óránként többször, több fajta illóolajjal locsolunk. A kertben dézsás merülő, vödrös zuhany, valamint egy napozótér teszi teljessé a szaunázás élményét.

Salt - sószoba
Már az ókori görögök és rómaiak is használták a sót gyógyításra. Sószobánkat allergiás és asztmás betegeknek ajánljuk, de immunerősítésre is kiválóan alkalmas. A sószoba a fürdőbelépő megvásárlásával és a fürdő nyitva tartási idejében látogatható.

A kisgyermekkel érkező családoknak is kitűnő választás a Komáromi Gyógyfürdő. A gyermekeket a téli és a nyári időszakban is várják vidám vizijátékaink, mint a vizikosárlabda, az úszó sziget, a vidám csikóhal és a mosolygós cápa.
A nyári melegben a legkisebb gyerkőcöktől a nagyobbakig a kétféle vízmélységű, élményelemekkel és csúszdával felszerelt gyermekmedencéinkben lubickolhatnak.
A kicsik két játszótéren is játszhatnak, ahol különböző csúszdák, mászókák és egyéb élményelemek közül válogathatnak. A kis régészek a római kori homokozóban kincseket találhatnak, amelyeket haza is vihetnek. Legújabb attrakciónk a közel 10 méteres kalózhajó, amely már nagyon várja, hogy birtokba vegyék a kis kalózok.