Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Bio Flexum - Termál Gyógyfürdő

Mosonmagyaróvár, Kolbai K. utca 10. Térképen
A gyógyfürdő termál- és gyógymedencéiben a gyógyulásra, pihenésre vágyók, az úszómedencéiben az aktív kikapcsolódást keresők, élménymedencéiben a családos vendégek gyermekei élvezhetik egész évben a mosonmagyaróvári hévíz jótékony hatását.

Magyarország vízrajzának jellegzetessége a termálvizekben való gazdagsága: hévízkészlete világviszonylatban is jelentős, európai viszonylatban egyedülálló. Az ásvány- és gyógyvizek nagy része oldott ásványi anyagokat is tartalmaz, így gyógyhatású, azaz fürdő- és ivókúrára alkalmas. A gyógyvíz a természet ajándéka, az egyik legértékesebb gyógyszerünk.

A fürdőben található szaunavilágban egy nedves és száraz szauna, gőzbakin és merülőmedence segít a wellness élmények fokozásában, a szellemi és testi felfrissülésben, megújulásban.

Az orvosok a fürdők gyógyító hatásában fontos szerepet tulajdonítanak a kikapcsolódásnak, a környezetváltozásnak is. A színterapeuták azt tartják, hogy a kék és a türkiz környezete megnyugtat. A vízben végzett lassú mozgás nem csak a testre, de a lélekre is jó hatást gyakorol. A meleg vízben érzett könnyedség, s melegség nyugtató hatású, oldja a stresszt és segít az ellazulásban. A magas hőfokú víz (32-37 Co) hatására az erek kitágulnak, éppen ezért a szív- és érrendszeri betegség esetén nem ajánlott, szaporább lesz a szívverés és a légzés, a langyos víz (21-31 Co) megnyugtatja az idegrendszert, a hűvös víz (15-20 Co) pedig felgyorsítja az anyagcserét, és valódi felfrissülést nyújt a kimerült szervezet számára.