Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Árpád Gyógy- és Strandfürdő

Békéscsaba, Árpád sor Térképen
Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsabán a városközpont közelében, jól megközelíthetően helyezkedik el az Árpád sor és az Élővíz-csatorna között. Az Élővíz-csatorna melletti fekvés különleges természeti határt alkot, remek lehetőség a természeti környezet kialakítására.

A rekonstrukció a termálfürdők és a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével valósult meg. A 2002-2003. években lezajlott felújításnak az volt a célja, hogy minden szempontból a század igényeinek, a természet és környezetvédelemnek, valamint a közegészségügy követelményeinek megfelelő és egyre több turistát is kiszolgáló fürdőlétesítmény alakuljon. A fejlesztés során arra törekedtünk, hogy egész évben a szórakozni, sportolni, az egészségesen élni akarók számára alkalmas, több generációt együtt kiszolgáló fürdő épüljön meg. Ez sikerült is. Megújult az uszoda a lelátóval, a termál medencék, a gyermek medence, a téli fürdő gyógymedencéi a szaunával, a gőzfürdővel és öltözőkkel. Új élmény- és tanmedence, játszótér, büfék kerültek kialakításra. A fürdőben a medencék és a sportpályák között ligetes, és napos területek váltják egymást. Egyéni, kifejezetten családias hangulatával a város gyöngyszemévé vált, amit a környékre érkezők sem hagynak ki.

A Jázmin Egészségcenter a szabadtéri, télen részlegesen fedett termálmedencékkel, az uszoda a lelátóépülettel egész évben fogadja a vendégeket. A strand- és tanmedence az óriáscsúszdával, valamint a gyermekmedence a nyári szezonban (májustól szeptemberig) várja a látogatókat. Az 1200 m2-es élményfürdőben pezsgőpadok, napozó sziget, pezsgőfürdő, és örvény található.

A fürdő 76 Celsius és 40 Celsius fokos, 1974, illetve a 800 méterről feltörő vizét az egészségügyi miniszter 2001-2002 években gyógyvízzé, a fürdőt 2006 évben gyógyfürdővé nyilvánította.
A gyógyvizes medencékben elsősorban ízületi, reumatikus, és mozgásszervi betegségek kezelésére van lehetőség.

2004-től kezdődően balneológiai kezeléseket végzünk a "Jázmin Egészségcenter". A betegek gyógyulását orvosi gyógy-masszázs, iszappakolás, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna szolgálja. Gyógytornász vezetésével 18 éves kor alatti fiatalok számára csoportos gyógy-úszásra is van lehetőség.

Az 50 méteres uszoda medencéje feszített víztükrű víz-visszaforgatós, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas.
A fürdő területén az alábbi szabadtéri medencék találhatók: gyermekmedence vízigombával, szökőkúttal, enyhe lejtésű csúszdával, gyógyvízzel feltöltött termálmedence, több élményfürdő elemmel, óriáscsúszdával felszerelt összetett funkciójú tanmedence.

A fürdő fontosabb jellemzői:
Megnevezés: Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdő
Üzemeltető, tulajdonos: Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.
Összes terület: 23.684 négyzetméter
Vízfelület: 2.684 négyzetméter
Medencék száma összesen: 10 db
Gyógyvizes medencék száma: 4 db
Kapacitás (látogatók száma):
télen 1.030 fő / nap
nyáron 3.624 fő / nap
Gyógyvíz kémiai jellege:
Alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz
Hőfok: 76 és 40 Celsius fok