Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Aquaticum Debrecen Spa

Debrecen, Nagyerdei park Térképen
Mediterrán Élményfürdő, Strandfürdő, Termálfürdő, Wellness sziget és Szaunavilág

A 27-28 ˚C-os úszó és hullámmedence fokozatosan mélyül. Bizonyos időszakonként a víz erejét hullámok formájában tapasztalhatjuk meg. Az izgalmas hullámzást kicsik és nagyok is egyaránt élvezik. Két hullámzás között a vízicsoppert is ebben a medencében lehet kipróbálni. Két 33-36 ˚C-os fokos csoportos jacuzzi és négy 4-6 fős családi jacuzzi áll a kikapcsolódásra vágyók rendelkezésére. Az élményfürdőben találhatóak a dús trópusi növényzettel benőtt narancs és sárga csúszdák, amelyek a legnagyobbak és legizgalmasabbak. A bátrabbak 9 méter magasról csúszhatnak le a zárt csúszdán, a végén pedig 28-30 C-os vízbe csobbanhatnak bele. Aki egyszer kipróbálja ezt az élményt biztos, hogy többször is át akarja élni az izgalmas pillanatokat.

A gyermekmedencében a kicsik kellemes vízben pancsolhatnak. A vízi mászókákon végigmenni, majd a csúszdán a vízbe csobbanni igazán kellemes szórakozást ígér. A sárkány- és elefántcsúszda, valamint a gombazuhany is közkedvelt a gyermekek körében. Az élményfürdőzést a legkisebbeknek sem kell kihagyni. A bébimedence 0-3 éves korig, vízálló pelenkával használható. A medence különlegessége, hogy a víz fertőtlenítése nem klórral történik, hanem bababarát fertőtlenítőszerrel, amely vigyáz a babák bőrére és a szemüket sem csípi. A picik felülhetnek a teknősre és természetesen ők is csúszdázhatnak 34-36 ˚C-os vízben.

A termálfürdő medencecsarnokában 33, 35 és 38 °C-os termálvizes medencék közül választhatnak a vendégek. Minden medencében megtalálhatóak a kényelmes ülőpadok, amelyek a kellemes pihenést, ellazulást segítik elő. A 65 ˚C-os debreceni gyógyvíz alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos, nátriumkloridos hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz.

A Termálfürdőben egy több száz négyzetméter alapterületű Szaunavilág található, melyben finn szaunák, gőzkabinok, jégkút, tepidárium, infra szauna, hideg vizes csobbanó medence, Kneipp medencék és élményzuhanyok szolgálják vendégeink kikapcsolódását. A Szaunavilág területén két elkülönített pihenőszoba és egy pihenőkert is található. A pihenőterekben nyugágyak, hangulatvilágítás és halk relaxációs zene teszik kellemesebbé a vendégek pihenését és kikapcsolódását.