Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Borbála Fürdő

Algyő, Sport utca Térképen
Az algyői Borbála Fürdő Szeged és Hódmezővásárhely között fekszik félúton. A két nagyvárostól mindössze 15 percre található, kedvező fekvése miatt sokak által kedvelt, kellemes környezettel rendelkező, csendes, családias fürdő.

2007 óta áll vendégeink rendelkezésére, akik a pihenés mellett akár egy kis sportolással is eltölthetik szabadidejüket nálunk.

Úszómedencénk kiválóan alkalmas akár egy reggeli frissítő úszásra, de egy fáradalmas, munkával teli nap után is jól eshet egy pihentető úszás. Wellnes funkciókkal ellátott élménymedencénkben kizárva a külvilágot élvezhetik a kikapcsolódás és a több masszázselem által nyújtott örömöket. Kültéri gyógyvizes medencénkben, amely élményelemeket is tartalmaz, összeköthetik a kellemest a hasznossal. Itt a gyógyulni vágyók találhatják meg a gyógyulás lehetőségét, vagy fájdalmaik enyhítésére adhat megoldást.

A bababarát vízzel üzemeltetett gyerekpancsolónk a nagyobb gyerekek számára remek hely lehet egy szuper játékra, a legkisebbeknek pedig egy önfeledt pancsolásra, hiszen nincs is annál nagyobb öröm, mint nevetni látni gyermekeinket.

Munkatársaink azon dolgoznak, hogy Ön nálunk találja meg a kikapcsolódás, a sportolás, vagy éppen a gyógyulás lehetőségét.

Medencék:

Kültéri Gyógyvizes medence:
Az algyői termálvíz gyógyító hatását próbálhatják ki szabadságérzetet adó kültéri medencénkben, ahol nyugodt körélmények között élvezhetik a regenerálódást. A víz hőfoka: 36-38 c°

Ülő medence:
Egy jóízű beszélgetés közben pihenésre és lazításra vágyik? Ülőmedencénk tökéletes erre! Kör alakú, termálvízzel üzemeltetett víz-visszaforgatásos medence, mely remek hely egy baráti társaságnak, hogy megbeszéljék az élet nagy dolgait. A víz hőfoka: 38-39°C, mélysége: 90 cm

Élménymedence:
Körívekkel kialakított, élményelemekkel dúsított medencénkben kizárva a külvilágot kapcsolódhatnak ki, vagy akár szórakozásra is kiváló lehet az egész család számára. Élményelemei és vízsugarai nagy érdeklődésre tesznek szert, fájós hátra, nyakra is megoldás lehet. A víz hőfoka: 35-36°C Egyenletesen mélyülő medence, mélysége 80-100 cm.

Gyermek pancsoló:
A legkisebb törpikék, legnagyobb boldogsága! Ebben a pancsolóban önfeledten és biztonságosan játszhatnak, hiszen bababarát vízzel üzemel, és a víz mélysége is csupán 35-40 cm folyamatosan mélyülő. Vízmélység: 35-40 cm, hőfoka: 33 °C

Tanmedence:
Ha egy frissítő úszásra vágyik, ez a medence tökéletes lehet számára.
Feszített víztükrű víz-visszaforgatásos medence. Mérete: 20m hosszú, 10m széles Vízmélység: 110 cm – 170 cm Hőfoka: 28-28,5 °C

Szaunák:

Finn Szaunaház
15 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 90 – 95 °C
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom
Aromaterápia: Az aromaolaj párolgása közben a testre és a lélekre lazítóan, élénkítően, görcsoldóan vagy csíraölően hat. Számos panasz enyhíthető ezzel a módszerrel. Ilyenek például a stressz okozta tünetek, fejfájás, bőrelváltozások, szorongás, migrén.

Infra Szauna
8 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 45-50 °C
Kabinban eltöltendő idő: 40-50 perc/alkalom

Az infra szauna a finn szaunától eltérően fejti ki hatását, hiszen itt az infrasugár képes bejutni a bőr felszíne alá egy centivel, így könnyen fel lazítja az ott lévő salak- és méreganyagokat majd a verejtékmirigyeken keresztül segít kiüríteni a szervezetből.

Gőzkabin
8 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 45 – 50 °C belső hőmérséklet
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom

A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszi testünket, nyugtatja idegeinket, kitisztítja légútjainkat, pezsdíti vérkeringésünket, bőrünket vitalizálja. A gőzfürdő nemcsak relaxál és feltölti az embert energiával, hanem jó hatással van az egészségre és a szépségre is.

Fény- és aromaterápiás finn szauna

15 fős befogadóképesség
Hőmérséklet: 90 – 95 °C
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc/alkalom
Fényterápia:
A fény gyógyító ereje abban rejlik, hogy általa a szervezet képes saját öngyógyító erőit aktivizálni. Minden színnek megvan a maga biológiai hatása, a különböző színek más és más hatást gyakorolnak szervezetünkre, hangulatunkra.

Dézsazuhany
A dézsazuhany használata nagyon kedvelt a hagyományos finn szauna használóinak körében.
Dézsazuhany esetén hideg vízzel megtöltött fából készült dézsa tartalmát zúdítjuk magunkra.

Trópusi vagy eső zuhany:
A zuhanykabin tetejéről nagy átmérőjű (25 – 30 cm) zuhanyfejen keresztül jelentős mennyiségű vizet folyatunk magunkra. A víz hőmérséklete általában kellemesen meleg, nem hideg és nem forró.

Jéggép:
A jéggép egy falra épített speciális gép, amelyből folyamatosan jégkása hullik az alatta elhelyezett merülőmedencébe. A jégkását a bőrünkre dörzsölve élénkíti a vérkeringésünket, kellemesen és élénkítően hat a testünkre, fájdalomcsillapító hatása van.

Merülőmedence:
A merülőmedence egy hideg, fürdőnk esetében jeges vízzel teletöltött medence. A hagyományos finn szauna vagy más izzasztófürdő közben, illetve az után ajánlott a használata. A hideg vizes merülőmedence vize serkenti a vérkeringésünket, a bőrünk pórusait összehúzza, bőrünket rugalmasabbá teszi.

Temperált vízhőmérsékletű merülőmedence (csobbanómedence):
Ez a speciális merülőmedence egy hideg és egy meleg csapról, külön-külön feltöltött medence. A különböző hőmérsékletű vizek így úgymond rétegződnek benne. Nagyon kellemes egy komoly izzasztás követően, zuhanyzás, majd jeges vizes merülőmedence használata után, ebbe a medencébe beleülni és relaxálni kicsit, élvezni a szabad levegő frissességét is.