Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Fedett Uszoda és Termálfürdő

Az uszoda az elmúlt 30 évben számos rendezvénynek, úszóversenynek, vízlabda-mérkőzésnek adott otthont. Naponta több száz vendég sportol itt, és veszi igénybe a fürdő szolgáltatásait.

A Fedett Uszodában feszített víztükrű, 50 méteres, 8 sávos, kiváló minőségű úszómedence ad lehetőséget a sportolásra, míg a tanmedence a gyermekek úszásoktatását szolgálja. Szombathely és környéke számos iskolájának diákjai ismerkedik itt az úszás alapjaival.

A lazítómedence mellett a női és férfi szaunák is kellemes kikapcsolódást biztosítanak. Az uszodában egyéb szolgáltatásként kozmetika, szolárium, fodrászat és büfé áll a vendégek rendelkezésére.

A Termálfürdő közel 4 hektáron, parkosított környezetben várja vendégeit. Időszakos jelleggel, májustól szeptemberig üzemel. A Termálfürdő területén a feszített víztükrű ülőmedencében pezsgő- és masszázspadok, széles és keskeny nyakzuhanyok kényeztetik a fürdőzőket. Az új gyermekmedencében billenő vödör, fóka, szivárvány csúszda, vízpermet, nyakzuhany és vízgomba ad alkalmat az önfeledt játékra. A medencék felett korszerű, UV-szűrős tetőszerkezet biztosít védelmet a nap káros sugarai ellen.

2009-ben a II. számú kút vizét a szakhatóság ismételten gyógyvízzé, illetve ásványvízzé minősítette. A vizsgálat megállapította, hogy a termálvíz nátriumban, kálciumban és magnézium hidrogén-karbonátban gazdag, összes oldott ásványi anyag tartalma meghaladja a 2000 mg/litert, Két évvel később a fürdő területén található másik kút (I/A számú) vize is elnyerte ezeket a minősítéseket, Aqua Savaria névvel.