Hotel2 > Szállás > Ajánlott szálláshelyei és úti célok

Albertirsai Strandfürdő

Albertirsa, Dolina utca Térképen
Gyógyvizű fürdőnk 1986 óta várja vendégeit. A ’80-as évtized közepén az albertirsaiak összefogásából, minden külső segítség nélkül épült az akkor még egy medencés strand.

A jelenleg 4 + 1 medencével üzemelő nyári fürdő két kútból kapja a termálvizet. Ezek egyaránt 640 m talpmélységűek, s a belőlük kitermelt víz 39,5 ºC, illetve 41 ºC-os.

Gyógyvízzé minősítése a Szociális és Egészségügyi Minisztérium 72/Gyt.-1989. számú határozatával történt. A megelőző vizsgálatok szerint gyógyhatása elsősorban mozgásszervi megbetegedések, műtétek utáni kezelés esetén igazolt, de mérhető nőgyógyászati hatása is.

Az elmúlt években vendégeink százai adtak hangot azon meggyőződésüknek, hogy a hazánkban különösen nagy számban fellelhető gyógyvizek rangsorában is igen elokelő helyen szerepel az albertirsai. Magyarán ténylegesen jó gyógyír a fenti bajokra.

A fürdőhöz a településről egy szilárd burkolatú úton, a Gerje-patak hídján át juthatunk ki. Északi irányból az M4-es főút (melynek autópályává fejlesztése elkezdődött) mintegy 800 m-nyire húzódik.